25 Ağustos 2016 Perşembe

Death Note - Ölüm Defteri #1 - Tsugumi Ooba | Manga Yorumu


Orijinal Adı: デスノート 1 (Desu Nōto) Taikutsu (退屈)
Yayınevi: Akılçelen Kitaplar
Sayfa Sayısı: 200
Baskı Yılı: 2014
Goodreads Puanı: 4.41  (129,545 Oy)

Arka Kapak Yazısı

Japon çizgi romanlarına verilen isim olan Manga, dünyada bir çılgınlık halini almıştır. Death Note (Ölüm Defteri) yayınladığı bütün ülkelerde satış rekorları kıran ve geniş bir hayran kitlesine sahip en önemli manga serilerinden biridir.

Bu deftere adı yazılanlar ölür… Ölüm Tanrısı Şinigami Ryuk'un insanoğlu dünyasına düşürdüğü defter: DEATH NOTE (ÖLÜM DEFTERİ).

Bu doğaüstü defteri bulan ve dünyadaki cani suçluları ortadan kaldırmak için kullanmaya karar veren Light Yagami (nam-ı diğer Kira) ile kimsenin çözemediği olaylarda polise yardım eden L adlı gizemli detektif arasındaki muhteşem mücadele böyle başlar.

Light Yagami bu deftere ismini yazdığı ve yüzünü bildiği herkesin öleceğini keşfeder. Önceleri defteri kuşkuyla kullanmaya başlayan Light, ismini yazdığı insanların hayatlarının kendisinin belirlediği ölüm şekliyle son bulduğunu görür. Her geçen gün defterin yeni yeni özelliklerini öğrendikçe hayalindeki dünyayı yaratabilmek için defteri kullanmaya başlayarak adalet mekanizmasının yeterince cezalandıramadığı azılı suçluları öldürmeye karar verir. Suçlular gizemli bir şekilde ve peş peşe ölmeye başlayınca durum polisin dikkatini çeker ve dünyadaki birçok gizemli olayı çözmekle görevlendirilmiş olan "L" adlı dedektif, konuyu araştırmak üzere polisin yardımına koşar.

Yorum

  Death Note okuduğum ilk manga oldu. Ne zamandır manga okumak istiyordum ve Death Note'u gözüme kestirmiş ancak başlayamamıştım, nihayet başladım ve çok sevdim.
  Toplam 12 mangadan oluşan seri (sonradan 13'üncü manga da çıkmış), Ölüm Defteri (Death Note) içine adı yazılan herkesi öldüren bir defter ve bu defter Japonya'daki çok Light Yagami'nin eline geçer ve Yagami'de dünyayı suçlulardan temizlemek için deftere isimlerini yazmaya başlar. Sebebi bilinmeyen ölümler baş gösterince polis bu işin peşine düşer ve L adındaki dedektif ölüm sebeplerini ve katili aramaya başlar. Böylece Yagami ve L arasında ölümcül bir kaç-kovala mücadelesi başlar.

  Death Note, okuduğum ilk manga olduğu için başka mangalarla kıyas yapamam ancak beklentimin çok üstünde çıktı. Hikayenin nasıl devam edeceğini merak ederken Tsugumi Ooba'nın muhteşem bir iş çıkardığını gördüm, heyecanla ve çok severek okudum. Karakterler ve zeka kokan olaylar, şaşırtan detayları ile Death Note'u çok sevdim ve bir an önce serideki diğer mangaları da okumak istiyorum.
Eğer hala manga okumadıysanız ya da Death Note'u okumadıysanız okuyun derim, kesinlikle çok güzel. İyi Okumalar. :)

Puanım


8 yorum:

  1. Death Note ən lərdəndir . Ən yaxşı animelərdən biridir. Manga oxumamışam deyə bilmirəm anime si mükəmməldir!. Mangasını da oxumaq istərdim.. :)) Başqa manga oxusan fikirlərini yazarsan oxumaq maraqlıdır. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manga okumak hoşuma gitti daha fazla okumak istiyorum, okudukça yazabilirim umarım. :) Death Note'un animesini merak ediyorum, bakarım belki. :)
      Yorum için teşekkürler, sevgiler. :))

      Sil
  2. mangasını okumadım ama animesi mükemmeldi. senaryo, çizimler ve özellikle müziklere bayılmıştım. bence mutlaka izlemelisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seriyi bitirince göz atmayı düşünüyor, öneri için teşekkürler. Sevgiler.:))

      Sil
  3. parça parça okudum ben de severim. manga iyi tabii. büssürü sölerim sana. bak mesela, "berserk" :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Death Note'tan sonra ona bakayım
      :))

      Sil
    2. yüzlerce binlerce manga var. istediğin zaman söle sana her türden en iyilerini söleyim :)

      Sil
    3. Evet çok fazla varmış, ama Death Note bitmeden başlamak istemiyorum, ileride çok öneri alırım artık ;)

      Sil