2 Aralık 2017 Cumartesi

Buz Kapanı (Karanlık Zihinler Serisi #2) - Alexandra Bracken | Kitap Yorumu

Orijinal Adı: Never Fade
Seri: The Darkest Minds #2
Önceki Kitap: Karanlık Zihinler
Sonraki Kitap: Ateş Çemberi
Yayınevi,: Parodi Yayınları
Sayfa Sayısı: 552
Baskı Yılı: 2015
Goodreads Puanı: 4.32  (51,116 Oy)


Arka Kapak Yazısı
   Turuncu… lider… Roo… Herkes farklı bir şekilde sesleniyor bana. Oysa bir tek ben gerçekte ne olduğumu Biliyorum: bir canavar. Ve şimdi beni bekleyen zorlu bir görev var: Virüsün kaynağını açık eden çok gizli Bir bilgiye ulaşmak… Ve bu… bir zamanlar bana nefesim kadar yakın olan birinin ellerinde… Şimdi bir tercih yapmak zorundayım. Ya kalbimi özgür bırakacak ya da Karanlık zihinleri aydınlığa Kavuşturacağım…


Yorum
   Merhaba sevgili kitap sever arkadaşlarım! Çok beğendiğim distopik serinin ilk kitabının yorumunu geçenlerde paylaşmıştım sizlerle. İşte şimdi de Karanlık Zihinler serisinin ikinci kitabı olan Buz Kapanı’nın yorumuyla karşınızdayım. Geçen Esma ile gitmiş olduğumuz kitap fuarında uygun fiyata gördüğüm için serinin diğer kitaplarını hemen edindim ve hemen de okuyuverdim.


    Heyecan tüm hızıyla devam ediyor. En son olaylar çok heyecanlı bir yerde sonlanmıştı. Herkesin akıbeti pusluydu. Bu kitapta yazar heyecan ve aksiyonun dozajını biraz daha yükseltmiş anlaşılan. Çünkü ilk kitapta ağırlıklı olarak Ruby’nin yaşadıklarından dolayı iç dünyası, değişik renklerdeki çocukların yetenekleri ve eğitimi üzerinde duruluyordu. Bu kitapta ise ortalık savaş alanına dönüyordu resmen. Herkes herkesin düşmanı olmuş. Kimi bu farklı yeteneklere sahip PSİ çocuklarını kötü emellerinde kullanmak isterken, kimi onların hastalıklı ve toplum için sağlıksız olduğunu düşünerek yok etmeye çalışıyor. Tüm bunlara karşı direnirken sevdiklerini koruma çabası içine giren fedakar Ruby, aldığı kararlar ile bizi daha fazla şaşırtmaya devam ediyor. Bu kitapta çok daha farklı ve olgun bir karakter olarak çıkıyor karşımıza. Artık o korkak, kararsız, ezik Ruby yok karşımızda. Üstelik bu kitapta yeni karakterler de çıkıyor karşımıza. Kıvırcık ve yerinde duramayan kıpır kıpır Jude, mavi saçları ve asi karakteri ile herkesin sinirini bozan alaycı Vida, Liam’ın ondan taban tabana zıt çekici kardeşi Cole da kitaba ayrı bir renk katmaya başladı. Tabi bu sırada eski karakterler de hala mevcudiyetini koruyor. Sürprizi kaçırmak istemiyorum ama içimden bir ses bu yeni karakterlerden birisi ile eskilerden olan bir karakter arasında bir aşk başlayacak diyor. Hatta belki de bu ara kitap olarak çıkarılan “Karanlığın İçinden” isimli kitap onları anlatıyor olabilir. Kitap hakkında fikrim yok, tamamen bir sürpriz olacak benim için.


   Kitapta eksik bulduğum tek nokta bazı noktalarda kafamın karışması ve olayları sayfalar sonra çözmemdi. Yazarın yazış tarzı ve amacı mı böyleydi yoksa ben mi kafam doluyken okuduğum için okuduğum anda anlamıyordum bilmiyorum ama bazı olaylar kafamı karıştırıyordu.

Kitapta Liam olarak canlandırdığım Sam Claflin
   Dili sade ve anlaşılırdı. Her şeyi Ruby’nin gözünden görüyor, onun anlattıkları ile dinliyorduk. Diyaloglar kimi yerde eğlenceli, kimi yerde heyecan verici, kimi yerde üzücü idi. Kitabın sayfaları akıp gidiyordu. Akıcı, farklı ve sıcak bir distopya isteyenler için bu seriyi öneririm. Herkese bol kitaplı günler! J



Alıntılar
İnsan karşısındakini tanıdıkça daha çok önemsemeye başlıyordu. Aradaki sınırlar giderek bulanıklaşıyor ve ayrılık zamanı gelip çattığında o hayattan kopmak büyük bir işkenceye dönüşüyordu.
Kimi düşünceler insanın zihnine kronik bir hastalık gibi yerleşir. Onlardan kurtulduğunuzu sandığınız an, aslında daha karanlık bir şeye dönüştüklerini fark edersiniz.
Yorgun olduğunu biliyordum. Yorgunluğun insana neler yaptığını da en iyi ben bilirdim. Kalkanların birer birer inerken zihnin sana oyunlar oynamaya başlardı. Hayaletler insanlara musallat olmazdı aslında; bunu yapan, insanların kendi anılarıydı.
Avını bulmak için bakacağın en son yer avcıların arasıdır.
Bir insanın sinirlerini bozmaya çalışarak istediğini almak için uzun süre uğraşabilirsin ama bir an gelir ve nihayet onu ele geçirirsin.


-Aslına bakarsan sizi bulmak için bundan çok daha kötüsünü bile yapabilirdim. Bu beni dehşete düşürüyor. Biri beni durdurmazsa daha neler yapabilirim, bilmiyorum.
Bu, benim de aşinâ olduğum bir duyguydu; karanlık bir kuyuya serbest dalış yapmak ve ne zaman dibe vuracağını bilememek.
Zihin ne ilginç bir şey. Benimki herkesinkinden daha da ilginç. Hatırladığı şeyler hakkında ne seçici. Hatta hangi anıların bir cam berraklığında anımsanacağı konusunda daha da seçici. Bunlar sizinle kalan ve tek bir koku ya da sesle kendilerini yeniden size hatırlatan türden anılar.     
Hayat böyledir Minik Arı. Bazen panik içinde oraya buraya koşuşturan, dikkatsizce davranan ve istemeden bir şeyleri yıkan sen olursun. Bazen de hayat yapar bunu ve bundan kaçamazsın. Seni ezip geçer; çünkü seni sınamak ister.
Hayat seni hep bir şekilde hayal kırıklığına uğratacak. Birilerini seveceksin ve ne kadar uğraşsan da elinden alıp götürecek onları. Bir şeyler için mücadele edecek ancak başaramayacaksın. Bunu anlamana gerek yok; bir şeyleri değiştirmeye çalışmana da. Sadece senin elinde olmayan şeyleri kabullenmeli ve kendi başının çaresine bakmalısın. Senin görevin bu.

Puanım
 

39 yorum:

  1. Yaa ben de bu seriyi çok merak ediyorum 😊 İlk kitabı okudum ben ama diğerleri elimde yok şu an. Hepsini alınca diğerlerini okurum. Çünkü cidden çok sürükleyici ve merak uyandırıcı. Güzel yorumun için eline sağlık Sümeyye Abla ☺💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence de güxel seri ve okursan diğer kitapları da seveceğini düşünüyorum kuzucuk. Bende değerli yorumun için teşekkür ederim. Sevgiyle kal fıstık ❤😍😘 :)

      Sil
  2. Alıntılar çok hoşuma gitti, paylaştığın fotoğraflar da öyle. :) Serinin adını çok duydum zaten ama hala okumadım. Okur muyum, bilmiyorum?
    Sam Claflin'i severiim. :)
    Emeğine sağlık, çok hoş bir yorum olmuş! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer distopya fantastik genç yetişkin seviyorsan, çabuk akan kitaplar arıyorsan okuyabilirsin blogcan. Ayrıca sma claflin i bende oek severim tatlı oğlandır kerata. Alıntılar benimde hoşuma gitti hatta birkaç tane daha vardı da elemek zorunda kaldım. Yorumun için teşekkürler canım :)

      Sil
  3. Oooo, çok ama çok ilginçmiş, yazdığını tanıtımı bile bu kadar merakla okurken, kitap kim bilir nasıldır:)))? Bu arada herkesin herkese düşman olduğu yer ülkemizi aklıma getirdi. :( Distopya denilen tarz hiç okumadım ve bu terimle çok yeni karşılaştım, bilimkurgunun başka bir türü mü?
    Emeğine sağlık, çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ülkemizde de aynı bu şekilde kutuplaşmalar soğuk savaşlar oluyor ne yazık ki. Distopya çok farklı bir tarz seveceğini düşünüyorum hatta belki senin senaryolarına bile esin kaynağı olabilir okuyabilirsin bence. Değerli yorumun için teşekkürler blogcan sevgiyle kal :) 😍 😘

      Sil
    2. Ben de bu yazıya 2107'de yorum yapmışım..demek 2 yıldır yoksun yaa...:(
      yanlış aklımda kalmadıysa bir ara bloğunu kapattığını da hatırlıyorum tıklayınca bu blog kaldırılmıştır diyordu ama yanılıyor da olabiliri 2 yıl olmuş çünkü hafızam o kadar güçlü değil şuradan tahmin ettim ben öyle blogları takipten çıkartıyorum tabii çok çok üzülerek:( böyle belki 20 arkadaşım var...:( gittiler ve dönmediler:( neyse buradasın yine ya çok mutlu oldum. :)

      Sil
  4. Akıcı ve heyecanlı bir kitap demek :) Hiç duymamıştım bu kitabı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet son derece akıcı ve macera dolu okumanı tavsiye ederim ablacım seversin bence. Yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  5. Akıcı ve heyecanlı bir seri galiba. Bunu da not edeyim ama okunacaklardan sıra gelir mi bilemedim. Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Off o okuyacaklar listesi yok My inan hiçbirine sıra gelmiyor. Ebet akıcı bir şey arıyorsan hemen gitmelik bir şey bence güzel bir seri. Sevgiyle kal canım :)

      Sil
  6. Bu seri kuzenimde var sanki, ondan çörleyebilirim :D Alıntıları da çok beğendim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çörlemek deyimini ilk kez duydum hangi yöreye ait çok hoşuma gitti :) bence de ondan al ve oku beğeneceğini düşünüyorum. Evet alıntılar güzel bende sevdim onları. Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  7. O kötü oluyor ya mesela ben centilmen piç in dördüncü kitabı çıksa yine severek okurum ama araya zaöan girdiği için silikleşti bazı şeyler aynı şekilde kalkabilir günleri ve buz ve ateşin şarkısı da öyle sana tavsiyem ilkini okuduktan sonra oku yoksa pek tadına varamazsın.sam claflin tabi kaçar mı benden :D değerli yorumun için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. Sen bu tip kitapları cok seviyorsun sikkat ettim de :) ay yazar nasıda haklı hayat hep hayal kırıklıgı yasatiyor bide hep kötüler kazaniyor.

    Poff derdime caree bularmısın canommm 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En sevdiğim kitap türü değil ama böyle zamanım olmayıp akıcı bri şeyler aradığımda fantastik genç yetişkin veya distopya okuduğum doğrudur. Evet heo kötülerin kazandığı bşr dünya. Buda yazarın gözünden kalmamış tabi. Yorumun için teşekkürler canım sağlıcakla kal :)

      Sil
  9. 10 yaşında kendi ailesi tarafından yetkililere teslim edilen ve 16 yaşında çocuk birliği tarafından kamptan kaçırılan Rubby'nin hikayesini anlatıyor..kitap o açıdan tam bir distopya..psi tanımı genelde psişik güçlere sahip olan bireyleri irdeliyo ama ilginç bilgilerede rastlıyoz,yunan alfabesinin 23.harfimiş mesela, bütün parapsikolojik güçleri ifadede kullanılan nötr bir terim. psişik güçelerden dolayı parapsikolojide kullanımı daha etkin..neyse güzel bir kitap yorumu olmuş,emeğine sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yunan alfabesine denk gelen harfin şekli zaten bu psikolojik askerlerinin üniformalarında var. Bayağı bilimsel bir tarzda açıkladın romanı valla helal olsun teşekkürler yorumun için. Sağlıcakla kal :)

      Sil
  10. sam claflin her yere yakışıyor di miiii :)

    YanıtlaSil
  11. Bir yandan pes etme diyor bir yandan dur diyor çelişkili dediğin gibi biraz bulandırıyor aklı yazar.Ama merak ettiğim serilerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dediğin gibi çok alengirli bşr kitap. Yazar sürekli sağ gösterip sol vurmuş. Merak ettiysen oku derim. Değerli yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil
  12. 2. kitapta aksiyon arttıran seriler her zaman ddaha çok hoşuma gitmiştir , elime geçer de okurum inş , keyifli okumalarınız olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet üçüncü kitabı da okudum henüz yorum girmemiş olama bile. Her kitapta aksiyon ve sürükleyicilik biraz daha artıyorduu. Bende tavsiye ederim. Yorum içim teşekkürler. Sevgiyle kal :) 😘

      Sil
  13. ilk kitabı anlatan yazını hatırlıyorum, benim de ilgimi çekmişti, bu arada filminde sam claflin'in oynadığını görünce ilgim arttı:)) sevgiler, keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok filminde oynamıyor kuzucum ben kitaptaki karakteri sam claflin gibi hayal ettim. Yanlış anlaşılma olmasın. Evet ilgi çekici tavsiye ederim. Yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil
  14. Esma ve Sümeyye, tam döndünüz dedim geri gittiniz 😂😂😂 ama bu sizi mimlememi engellemedi. Sinema mimi hazırladım ve benden ötürü mimlisiniz haberiniz ola 😊😊 Benden size bol bol sevgi ve neşe gitsin ❤️

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba :) Sümeyye ve Esma abla sizi mimledim. hanginiz müsait olursanız Sinema ve Ben mimini yapın :)))) İyi günlerr ;))

    YanıtlaSil
  17. merhaba blogunuzu takibe aldım, sizi de beklerim.

    YanıtlaSil
  18. Blogunuz çok güzel kitabı bitirmeyi bekledim yorum yazmak için. Çok sevdim! 4,5 puan da iyiymiş :) Buçuklu puanlar mantıklı aslında! Ben de beklerim. :)

    YanıtlaSil
  19. Kitap baya güzeldi .. Ruby Liam gelsin diye hizli okumaya calistim. Beklediğimé degdi. Heleki neyse Spoiler vermeyim. sıra üçüncü kitapta :)))

    YanıtlaSil
  20. Kitabın ilkini okumadım ikincisi var elimde konular birbirine bağlı mı acaba ilkini okumadan 2. ye başlasam sorun olur mu

    YanıtlaSil
  21. Elinize sağlık güzel paylaşımlar yapıyorsunuz

    YanıtlaSil
  22. Güzel bir kitaptır. Yazarı bir efsanedir.

    YanıtlaSil
  23. Harika bir anlatım, alıntılarda ayrıca kıymetli. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  24. Yine çok başarılı bir makale, yine çok güzel bir anlatım. Ellerinize sağlı.

    YanıtlaSil