13 Kasım 2017 Pazartesi

Bir Kayıp Denizci - Gabriel Garcia Marquez | Kitap Yorumu


Orijinal Adı: Relato de un náufrago
Seri: Yok
Yayınevi: Can Yayınları
Sayfa Sayısı: 109
Baskı Yılı: 2013
Goodreads Puanı: 3.73  (12,098 Oy)

Yorum

  Marquez daha genç bir gazeteci iken denizde kaybolmuş ve kurtulmuş bir denizci ona öyküsünü anlatmış ve oda gazetede on dört bölümde yayınlamış. Öykü ile ilgili siyasi nedenlerden dolayı diktatör yönetim gazeteyi kapatmış ve yıllar sonra Marquez bu öykünün kitap olarak yayınlanması gerektiğini düşünmüş. Bir Kayıp Denizci'deki olağanüstü oyaşanmışlık gerçek işte.

  Denizcinin hikayesi insanın düşünmekte zorlanacağı bir macera, aslında benzeri bir çok film ve kitaptan aşina olsak da yaşananların gerçek olması kitaba bambaşka bir boyut kazandırıyor. Kitabı okurken aklıma sık sık Yaşlı Adam ve Deniz geldi, yıllar önce okuduğumda çok etkilenmiştim.

  Bir Denizcinin Hikayesi, gerçek hayattan alınmış bir öykü, Marquez bunu bize ilk ağızdan güzel ve etkileyici bir biçimde sunmuş. İnsanın en kötü zamanlarında bile bir umut vardır ve umudunu kaybetmeyenler zafere ulaşacak olanlardır, o denizci gibi umudunuzu kaybetmemeniz dileğiyle.

Puanım

15 yorum:

  1. Nedense kapaklar Martı Jonathan'ı hatırlattı.

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler paylaşım için önce elimdekileri bitireyim:))

    YanıtlaSil
  3. Umudumuzu kaybetmeyelim hiç.

    YanıtlaSil
  4. Bir denizcinin yaşadığı olaydan bile nem kapmış diktatör yuh ya...Marquez'in Yüzyıllık Yalnızlık'ına hayran kalmıştım, dili çok sade, bunu da okumak isterim. Emeğine sağlık.:)

    YanıtlaSil
  5. Oku oku, güzel bir kitap. :D
    İnsan sevince hemen dikkatini çekiyor. :)

    YanıtlaSil
  6. gerçek hayattan alınması ilgi çekici, sen de çok beğenmişsin, yazar da ne yazsa etkileyici olur zaten diye düşünüyorum, çok güze anlatmışsın, eline sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Son günlerde sitenizde çok fazla zaman geçiriyorum. Elinize sağlık…

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler, güzel paylaşım

    YanıtlaSil