23 Aralık 2016 Cuma

Çelik Simyacı (10-18) | Manga İncelemesi



  Fullmetal Alchemist toplam 27 ciltten oluşan bir manga serisi, 27 manga olunca her birine ayrı ayrı yorum yazmak yerine serinin üçte birini tamamladıkça yazmaya karar vermiştim. 18. Ciltle birlikte serinin üçte ikisini tamamlamış bulunuyorum.

  Daha önceki yorumumda söylediğim gibi ben bu manga serisini çok sevdim ve giderek seviyorum. Her ciltte bir çok olay yaşanıyor ve her olay birbirinden çarpıcı. Serinin başında biz sadece buzdağının bir kısmını görmüşüz, yazar aslında seri için çok büyük ve güzel bir kurgu hazırlamış ve bunu size parça parça sunuyor.

  Seride geçmişe dair bir çok şey aydınlandı ve bunları hepsi ayrı ayrı çarpıcıydı ancak en çarpıcı olan –bana göre- Ishbal Soykırımı idi, yazarın bu noktada Yahudi soykırımından etkilendiğini düşünüyorum ve ne olursa olsun çizimler, olaylarla çok güzel ve çarpıcı bir şekilde sunulmuştu. Bu yüzden 15. Cildi kanım donarak okudum ve şimdilik seride en sevdiğim sayı bu oldu.

  Fullmetal Alchemist’in en sevdiğim yönü ise size insanlığın iyi ve kötü potansiyelinin doğurduğu sonuçları aynı anda sunması, bir yanda Elric kardeşler ve çevrelerindeki diğer iyi insanlar, diğer yanda ise insanlıktan tamamen uzak düşmanları…

  Fazla uzatmak istemiyorum, eğer manga seviyorsanız bu seriye mutlaka bakın derim. :)

4 yorum:

  1. Esma çekiliş bitecek sen yoksun, bu sefer kaçırma:) Haber vereceğim dedim verdim bak:):)

    YanıtlaSil
  2. Ben pek manga izleyemiyorum ama yeğenim bayılıyor ona söyleyeyim. :)
    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleme konusunda bende başarısızım, mangaları okuyorum bende.
      Umarım yeğenin sever. :)

      Sil