10 Aralık 2016 Cumartesi

2017'ye Doğru Hayaller, Dilekler ve Hedefler | Mim Yazısı

 
   Herkese merhabalar! Öncelikle bu mim etkinliğini başlatan kişilere ve beni mimleyen devrik cümlelere çok teşekkür ediyorum. Onun mim yazısını okumak için tık tık.

1. Kimse mükemmel değildir ama yine de eksiklikleri düzeltmek mümkün. Huylu huyundan vazgeçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem fena olmaz mı? Nedir o huyun? 2017 için kendinde değiştirmek istediklerin neler?
  Huylu huyundan elbette ki vazgeçer. Ancak bunu yapması bir hayli zordur. Emek ve sabır ister. Kendimde değiştirmek istediğim bir çok huy var. Ancak en çok değiştirmek istediklerimden birisi inatçılığım. Bazen karşı tarafla zıtlaşınca bir inadım tutuyor ve bir türlü kıramıyorum o inadı. Burcumda boşuna koç değil galiba :) Gurur ve inat birleşince sırf bu yüzden hayatımda kaybettiğim insanlar bile oldu. Birde sinirlenince gözümün dönmesi ve aşırı kırıcı olma huyumdan vazgeçmek istiyorum. Bazı sözleri her ne kadar asla isteyerek söylememiş olsam da geri dönüşü olmuyor malesef. Yeni yıla daha az inatçı, sakin ve uyumlu bir insan olarak girmek istiyorum. :)
2. Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu da kucağına düştü. Ve tabi ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeğe dönüştürebilir. Ne dilerdin?
  Aslında bu soruya hemen şuracıkta 3 tane cevap sıkıştırmak ne kadar doğru bilmiyorum. Sonuçta üzerinde uzun süre düşünmeye oldukça müsait bir soru. Ama şuanki aklımla cevap verecek olursam ve dileklerimin de uçuk olmayıp gerçekleşme ihtimalinin olabilitesini de göz önüne alarak cevap vermek istiyorum.
1-Anne, babamla ablam ve abimin kısacası ailemin sağlıklı ve uzun bir hayat sürmesini, babamla annemin benim mürvetimi ve torunlarını görmesini istiyorum.
2-Gelecekte hayatıma girecek eşimin hayırlı biri olmasını ve benimle aynı kafada olmasını istiyorum.
3-Gelecekte istediğim kitapları alabileceğim kadar param olmasını ve kitaplarımla huzur dolu bir gelecek istiyorum. :)
3. Şimdi gerçek hayata dönüyoruz, evin, çocukların, kendin, kedin.. için yeni yılda neler yapmak var aklında? Şimdiden düşünelim ki, yeni yıl kapıda hazırlıksız yakalanmayalım :)
  Kendim için en baştaki planım bu sene daha sosyal olmak daha fazla faaliyete katılmak. Daha sosyal olup arkadaş çevremi genişletmek. Tabi bir de çok daha fazla kitap okumak. Bunun dışında evim ve ailem adına bir plan yapmadım henüz. :)
4. Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok para şart mı? Belki de değildir.
  Bir Polyanna olabilmeyi ve bu kadar temiz düşünebilmeyi çok isterdim ama ne yazık ki para olmadan çoğu şey olmuyor. :( En sevip merak ettiğim ülkelerden birisi olan İtalya'da mükemmel bir manzarası olan bir eve yerleşebilmek isterdim. Doğayla iç içe olabileceğim bir yer olsaydı mesela. Duru bir göl ve birde yeşillikler. Bir köpeğim olacaktı. Sürekli doğa yürüyüşleri yapacaktık beraber. Bu ev öyle .çok gösterişli olmayacaktı ama mutlaka içinde bir odayı kütüphane yapacaktım. Raflarıda alfabetik olarak bir sürü kitapla dolduracaktım rengarenk. İçeri girdiğinde kahve çekirdeği ve kitap sayfası kokuları. Sonra ruh halime göre alacaktım bir kitabı, alacaktım elime kahveyi, geçecektim müthiş manzaranın karşısına, açacaktım en huzurlusundan bir müzik kopup gidecektim dünyadan. Piyangodan para çıksa yapacağım iş heralde bu olurdu. Birde para artarsa bol miktarda topuklu bot ve cici cici kıyafetler tabiki :) :) Bayanız sonuçta. :)


5. Para, para, para.. Para harcamadan da gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onları da paylaş, bekliyoruz.
  Elbette var. Olmaz mı hiç. :) Hepsini olmasa da hep olmasını istediğim ufacık bir dileğimi paylaşmak istiyorum mesela şuan. Birisi olacak. Öyle birisi olacak ki benim gibi kitaplara aşık. Onların derin dünyasını anlayıp içinde kaybolabilen. Ve biz onunla sürekli kitap karakterleri olacağız. Bir gün hadi Elizabeth ve Darcy olalım diyeceğiz mesela bir gün Kamran ile Feride. Bana kitaplarda altı çizili cümleler hediye edecek. Okulda, kütüphanede, orda burda masama dolabıma kitaplar bırakacak arasında hoş bir not ve kurutulmuş papatya yaprakları mesela. :) Çok filmvari ve uçukta olsa kendimizi kitaplara ve onlarla mutlu olmaya adamış biri olarak kurduğumuz hayallere de bu kadar sinmeleri normal değil mi? Kısacası parayla alamayacağım büyüleyici  ve bir o kadar gizemli bir karakter istiyorum ben. :)

Bu arada bende Bol Kahveli, Mayıs Yağmuru, Yağmur Tozu, Şule Uzundere isimli blogları mimliyorum. Yazmadığım ama görüpte katılmak isteyen herkeste mime katılabilir. Herkese iyi mimlemeler. :)

20 yorum:

  1. Ah İtalya ne güzel olurdu değil mi balkonunda kitap okumak birde o manzarayı seyre dalmak,bende çok severim İtalya'yı.Hayallerin dileklerin çok güzel umarım hepsi gerçekleşir :) Ben ikinizi de mimledim Esma'nın da yazısını bekliyoruz^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesela Venedik dğeil mi? Teşekkür ederim güzel dileklerin için. Esma da yoğun şunsoralsr ama en yakın zamanda yazar o da :)

      Sil
  2. bütün dileklerine bayıldım hadi olsunlar işallah ilerde bak burda görürüz ki işte olduğunu zaman içindeeee oleeeey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim deepciğim güzle dileklerin için. İnşallah olurlar tatlişim :))

      Sil
  3. Olası, abartısız ve içten dilekler :) Dilerim her şey gönlünüzce olsun :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanıtınız ve güzel dilekleriniz için ben teşekkür ederim. Sevgilerimle :)

      Sil
  4. inşallah dileklerin gercek olur :) mim için teşekkürler en kısa zamanda yazıcam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin teşekkür ederim
      En kısa zamanda okuycam yazını :)

      Sil
    2. Amin teşekkür ederim
      En kısa zamanda okuycam yazını :)

      Sil
  5. Ne de güzel bir mim yazısı öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Sende katıl istersen mime senin yazının ve dileklerinin de çok güzel olacağından eminim :)

      Sil
  6. Merhabalar,
    Blog keşif etkinliğinden geliyorum. Sizi takibe aldım bende bloguma beklerim :)
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler efendim. Bende blogunuzu takibe aldım :)

      Sil
  7. Mim için teşekkürler. Biraz önce yazdım bloguma.

    Hayallerin çok hoşuma gitti. Gerçekleşebilecek şeyler yazmışsın. Ben de seninkilere benzer cevaplar verdim. Özellikle kafana göre bir eşin olmasını çok isterim. Zor ama eğer bulursan çok mutlu oluyorsun. 2017 hayallerimizi gerçekleştirdiğimiz bir yıl olsun :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Evet biraz zor ama inşallah bulurum. Senin mim yazını da hemen okuyprum. Teşekkrğelr :

      Sil
  8. çok ama çok özür dilerim, çünkü epey geç yazıyorum. Beni mimlediğin için çok teşekkür ederim :)
    Çok mutlu oldum Sümeyye, umarım hayallerin gerçeğin olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Umarım canım. Mim yazını yakın zamanda bekliyorum :)

      Sil
  9. İlk soruya verdiğiniz cevaplar çok içtendi, efendim :)
    Duru bir göl ve yeşillikler... İşte ben de tam olarak bunu istiyorum! :)
    Harika bir mimdi, kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kıymetli Yorumunuz için teşekkür ederim efendim. Kim istemez ki öyle bir mükemmellik. Sevgiyle kalın :)

      Sil