4 Nisan 2017 Salı

Ruhsal Zeka - Muhammed Bozdağ | Kitap Yorumu


Orijinal Adı: Ruhsal Zeka 
Seri: Yok
Yayınevi: Nesil Yayınları
Sayfa Sayısı: 306
Baskı Yılı: 2002
Goodreads Puanı: 3.77  

Arka Kapak Yazısı

Maddi güzelliğinizin arkasında gizlenen muhteşem mananızı keşfettiniz mi? Görünmez bir El'in, şans, kaza, içgüdü, ilham görüntüsüyle hayatınızı yönlendirdiğinin farkında mısınız? Neler oluyor?

Evrene hükmeden gizli bir El, damlalardan bebekler, kelebekler, çiçekler, dağlar, denizler, gözler, gönüller tasarlıyor. O'nu tanıdınız mı? Hayata gülümsediğiniz günden beri kalbinizle konuşan o gizli El size ne diyor olabilir?

Ruhsal Zekâ'yı okudukça, kalbinizde yükselen bir güneş, çevrenizde gülümseyen siluetleri gecenin karanlığından kurtaracak. Çalışkan, ümitli, heyecanlı, huzurlu, kanaatkâr, ısrarlı, zeki, sevimli bir sonsuzluk yolcusu olduğunuzu hatırlayacaksınız.
İnancın, iyi niyetin, olumlu duygunun, ısrarın, kanaatkârlığın, ruhsal etkileşimin gücünü ve ilahî iradeyi keşfetmeye hazır mısınız? Ruhsal Zekâ, gizli bir El'in görünmez planının, maddeci bilimin göremediği sırrını açıklıyor. O gizli El'e dost olmayı seçerseniz, evrenin kalbine girersiniz.

İşte bazı okuyucu yorumları:
- "Hiçbir kitabı bu kadar meraklanarak okuduğumu hatırlamıyorum."
- "Başarı yolcularının aklına kıvılcımdan öte bir ateş bırakıyor."
- "İnsanı öyle anlatıyorsunuz ki kendime hayran kaldım."
- "Bir kitaba böylesine bağlanacağımı düşünemezdim."

Hayat bilgeliği sizi bekliyor. Bu kitaba, basıldığından beri gösterilen muhteşem ilginin sırlarını siz de keşfedin. Engelleriniz merdivenleriniz olsun. Kale gibi bir nur çevrenizi kuşatsın. İnanıp direnin ki, ıssız çölün sessiz kuyusuna da düşseniz, ilahî yardım size gönderilsin.

Yorum

  Kitabı henüz bitirdim ve sıcağı sıcağına yazıyorum. Bir kaç yıl önce kitabın adını görünce ruhsal zeka neymiş daha önce duyamamıştım diyerek almış bir türlü de okumamıştım. Kitaplıkta oradan oraya da savruldu ama nedense elim gitmemişti. Kış Şenliği için hangi kitabı okuyayım derken bu gözüme çarptı ve okumaya başladım.

  Kitap Ruhsal Zeka'yı, bizim Yaratıcı ile olan bağlantımızı irdeliyor ve 7 maddede onu nasıl verimli kullanacağımızı açıklıyor. İçindekilerin çoğu zaten gündelik hayattan bildiğimiz şeyler, yazar bunların ruhsal zeka  ile olan bağlantısını açıklıyor. Geri kalanı da yine bildiğimiz ama çoğunlukla gözden kaçırdığımız bilgilerdi.

  Bu konularda, daha önce çok fazla şey okumuş olduğum için kitap beni okurken baya sıktı diyebilirim. Ruhsal Zeka başlığı altında olmadan içindeki yazılara benzer kitaplar ve makalelerden bolca okuduğum için bu kitabı okurken neredeyse hiç yeni bir şeyle karşılaşamadım, hem bu durum hemde yazarın dili yüzünden kitabı sevemedim. Bir an önce bitse isteğiyle okuduğumu da itiraf etmeliyim. Sanırım kitaptan daha fazla bilimsel araştırma verisi bekliyordum ama hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım, bu da etkileyiciliğini azaltıyor ne yazık ki.

  Bugün olsa bu kitabı muhtemelen almazdım ama daha önce aldığım için okumuş oldum. Kitap kötü değil ve insana ilham verecek çok fazla noktaya parmak basıyor, kitaba kulak verirseniz oldukça faydalı sonuçlar alınabilir. Ancak ben yazarın dilinden hoşlanmadım, neden bilmiyorum ama rahatsız etti beni, belki de sürekli kendinden örnekler vermesinden dolayıdır. Yazarın başka kitabını okumayı düşünmüyorum.
 

Alıntılar

Başaranlar, önce inandılar, sonra yaptılar; başaramayanlar ise, önce yapıp sonra inanmayı deniyorlar. 
Hayatınız, yapamayacağınıza inandıklarınızla hapsedilecektir. Hayali sınırlarınızı aşamayacaksınız. 
"Yapamazsın, başarılamaz" derler. Çünkü onlar pek çok başarısızlık yaşadılar, kendi sınırlarını biliyorlar ve herkesi o sınırların içine hapsetmek istiyorlar. 
Mantık size engellerinizi, inançsa desteklerinizi gösterir. 
Ne kadar eminseniz, sezgileriniz, tahminleriniz veya rastgele tercihleriniz o kadar isabetli olacaktır. 
Nereye gideceğini bilmeyen kişinin nereden gideceğini sorması anlamsızdır.

Puanım


8 yorum:

  1. Okur yorumları çok güzelmiş, insanı meraklandırıyor ama senin eleştirilerine de çok önem veriyorum, ruhsal zeka konusunda kitap okumadım. Alıntıdaki yazılanlara çok katılıyorum. Not ettim, çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bu kitapta savunulan fikirlerin çoğu bu kitaba aitmiş, benzeri yokmuş.
      Güzel yorumun için teşekkür ederim, sözlerin beni mutlu etti. 😊
      Alıntları güzel bencede. :)

      Sil
  2. Duygusal Zeka ve Sosyal Zeka'yı duydum. Ruhsal Zeka'yı duymadım. Yorumunuza bakınca kitabı es geçebilirim. Kaleminize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence okumasan da olur yani çok şey kaybetmezsin. 😊

      Sil
  3. EQ'dan falan da bahsediyor mu, yoksa daha dini bir açıklama mı ? :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok az bahsediyor ki bu da kayda değer ölçüde değil. Kitap daha dini eksende yazılmış, ne yazık ki bilimsel verilerle pek desteklenmemiş, bu beni hayal kırıklığına uğratan noktalardan biri oldu. İnsan bu tarz kitaplardan ister istemez bilimsel dayanak noktası bekliyor. :)

      Sil
  4. Ben de okumuş veya göz atmıştım bu kitabı, bir de 2002 yılında yazılmış, o zamandan şimdiye gelene kadar bu tür konular her yerde karşımıza çıkar oldu, ondan dolayı bir kanıksama olmuştur herhalde, keyifli okumalar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, çünkü bu kitabı okumadan bir çok güncel araştırma okumuştum bu konularda, ister istemez kitap bana farklı gelmedi. :) Yine de birazcık daha bilimsel araştırma bekliyordum ben. :D

      Sil