5 Ekim 2016 Çarşamba

Osman: Aşk (imparatorluk #3) - Beyazıt Akman | Kitap Yorumu

Orijinal Adı: Osman Birinci Kitap: Aşk
Seri: İmparatorluk #3
Sonraki Kitap: Osman: Savaş
Yayınevi: Epsilon Yayınları 
Sayfa Sayısı: 591
Baskı Yılı: 2016

Arka Kapak Yazısı

On üçüncü asrın sonları. Anadolu savaş ve kan içinde. İnsan kellelerinden kulelerle kalplere terör salan Doğulu barbar Moğollar, Batılı fanatik Haçlı orduları ve hain haşhaşinler.. Ve Türkleri tamamen bitirmek niyetinde olan İmparatorluk vârisi tekfurlar..
Bu kaostan bir cihan lideri doğmak üzere..
Küçük bir uç beyliğinden çıkarak bu katliamlara dur diyecek, umudun ve adaletin adı olacak bir genç!

Kuruluş hiç böyle anlatılmadı.
En son araştırmalar ışığında dört yılda yazıldı.
İki ciltlik bir epik, film tadında bir roman.
Osmanlı İmparatorluğu’nu kuran, ona adını veren kahramanın hikâyesi.
Şövalye Mihal’in gözünden, Marko Polo’nun seyahatnamesinden ve Yunus Emre’nin kalp gözünden Osman.
Türk ve dünya edebiyatının en kapsamlı Osman Gazi çalışması.
Yeni kuruluş yılı olarak kabul edilen ve Osman Bey’in Doğu Roma İmparatorluğu ile savaşı 1302 Bafeus Muharebesi’nin ilk romanı.

Yorum

  Beyazıt Akman çoğu kişi gibi benim de Dünyanın İlk Günü adlı romanıyla tanıdığım bir yazar. Dünyanın İlk Günü beni çok etkileyen ve en sevdiğim tarih kitapları arasında yer alıyor, okumayan herkese tavsiye ederim. :)



  Beyazıt Akman, Osman Gazi'nin hayatını iki kitapta ele almış. Birinci Kitap Aşk, İkinci Kitap: Savaş. İlk kitap yani Aşk'ta Osman Gazi'nin gençlik yılları ve olgunlaşması ele alınıyor. Osman Gazi'nin çocukluğu, gençliğe ve olgunluğa attığı adımlar, aşkı Rabia ile kavuşması..

  Kitap sadece Osman Gazi gazinin gözünden değil, Yunus Emre, Marko Polo, Şövalye Mihal gibi karakterlerin gözünden de anlatılıyor. Bu şekilde o zamanların Anadolu'sunu ve Kayıların, Türklerin ne gibi zorlu şartlar altında Anadolu'da barındığını da anlıyorsunuz. Kitabın bu yönünü çok sevdim, bu sayede Türklerin, Müslümanların ne sıkıntı yaşadığını daha iyi anlıyor ve yaşananlara daha duyarlı bir şekilde bakıyorsunuz.

Kendi içindeki yolculuk bitmeden ötelere yolculuk edemezsin. 

  Osman: Aşk, gerçekten güzel bir kitaptı, dili oldukça akıcı ve iyiydi. Yazarın kalemi sayesinde de sayfalar hızla akıp gidiyordu, ben kitabı biraz uzun bir sürede okudum ama bu tamamen kişisel sebeplerden ötürü, yoksa ne olduğunu anlamadan bitirebileceğiniz bir kitap. Yazarın dilinde yer yer fantastik esintiler vardı, ben pek hoşlanmasam da kitaba yakışmıştı.

  Genel olarak sevdiğim bir kitap oldu, uzun zaman sonra tarihi roman okumak iyi geldi . Diğer kitap yani Savaş'ı da bir an önce okumak istiyorum. Osman Gazi ile ilgili güzel bir roman okumak isterseniz bu seriye bakın derim. İyi okumalar. :)

Alıntılar

Nam ancak ve ancak savaş meydanında kazanılır, sadakat ancak esarette anlaşılır. 
Her terör ona eninde sonunda dur diyecek bir kahraman yaratır. 
Allah'ı arayan özünde kendisini bulur, oğlum; bunu hiçbir zaman unutma. Her insanın miracı kendi içindedir. İnsan kendini bilmedikçe kainatı bilemez. Kendi içindeki yolculuk bitmeden ötelere yolculuk edemezsin. 
Ben herkesten önce kendimle konuşurum. Benim sözüm kendimedir. Benim derdim ben'imledir. 
Ama Türk'ü Türk yapan şey hiçbir zaman değişmedi, oğlum o da bizim sözümüzün eri olmamızdır. 
Adalet sadece senin işine yaradığı zaman değil, san zararı olduğu zaman da adalettir.

Puanım


9 yorum:

  1. Ben yazarın hiç bir kitabını okumamıştım ancak ilgimi çekti su anda. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle Dünyanın İlk Günü'nü şiddetle tavsiye ederim.:))

      Sil
  2. Merhaba,

    Harika bir kitap paylaşımı yapmışsınız. Tebrik ederim :) Kapaktaki atlı okçuyu görünce hemen güzel bir kitap olduğunu anladım zaten :) Dört yılda yazılması, ciddi bir emeğin göstergesi elbette. Diğer kitabın yorumunu da bekliyoruz, kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, gerçekten güzel bir kitaptı. Diğerini de en kısa zamanda okuyup yorumunu eklemeyi umuyorum. :))

      Sil
  3. Harika bi kitap başarılarının devamını dilerim :)

    YanıtlaSil
  4. Eserde Osman Bey'e hayal ezeli ve ebedi kapıları aralandiriyor gecmis ataları Osman Bey'in selamlıyor gelecek nesilleri görüyor birçok padişahı ve bayrağını yerden alan üç siyasetçiye bunlar Adnan menderes Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan. Burası bana bana fazla ideolojik geldi. İçimden şunlar geçmedi değil Osmanlı'nın sancağını yerden alan milli mücadele şehitleri neden zikredilmiştir Atatürk kazım Karabekir İnönü Orbay vs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz rüyada bahsedilen kişilerin bu siyasetçiler olduğunu düşünmüyorum, ya siz yanlış yorumladınız ya da ben sizi anlayamadım.
      Bahsedilen rüya, tarihte Osmanlı'nın beylikten imparatorluğa dönüşünü anlatan ve 6 asırlık hakimiyetine işaret eden bir rüya, benim bildiğim kadarı ile.

      Sil
  5. İmparatorluk 3 yazıyoruz Osman serisinin ilk kitabı çıkıyor bu nedir ya

    YanıtlaSil