25 Eylül 2016 Pazar

Büyücü (Demir Druid Günlükleri #2) - Kevin Hearne | Kitap Yorumu

Orijinal Adı: Hexed
Seri: The Iron Druid Chronicles #2
Önceki Kitap: Takipçi
Sonraki Kitap: Çekiççi
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 390
Baskı Yılı: 2013
Goodreads Puanı: 3.22  (39,903 Oy)


Arka Kapak Yazısı

  Druidler'in sonuncusu Atticus O'Sullivan cadılardan pek hazzetmiyor. Ancak günümüz Arizona'sı beklenmedik bir şekilde bir cadı meclisi tarafından istila edilince, Atticus da onlarla bir ateşkes anlaşması imzalamak zorunda kalıyor. Üstelik yeni kızlar sıradan kötüler değil, onlar II. Dünya Savaşı'nda Almanlar'ın yanında yer almış, bulaşmak istemeyeceğiniz tipler.

  Düşmüş bir melek, bölgedeki liselerde okuyan gençlerden besleniyor, Baküsçüler'den oluşan ölümcül bir sürü, Vegas'tan kalkıp geliyor, tehlikeli ve seksi Kelt ateş tanrıçası, Atticus'un dikkatini çekmeye çalışıyor. Gündemi epey yoğun olan Atticus, cadı avını hangi araya sıkıştıracağını bilemiyor. Ancak sihirli kılıcının, komşusunun roketatarının ve vampir avukatının yardımıyla, Atticus şehri temizlemeye ve cadılara, yanlış Druid'i büyülemeye çalıştıklarını göstermeye hazır.

Yorum

  Serinin ilk kitabı Takipçi'yi sevince seriye devam etme kararı almış ancak bir türlü zaman bulamamıştım. Bu aralar da bu seriyi okumayı yeniden isteyince araya sıkıştırdım.

  Demir Druid Günlükleri genel olarak temposu yüksek, oku-geç tarzında yazılmış fantastik bir seri. Kelt mitolojisi ile yakından ilgili olsa da seri tüm mitoloji-efsaneleri içinde barındırıyor. İlk kitapta bu özelliği pek belirgin olmasa da bu kitapta baya ortaya çıkmıştı. Cadılar, vampirler, kurtadamlar, Kabala büyüsü, her mitolojiye ait tanrılar... Anlayacağınız aklınıza gelebilecek her türlü fantastik öge kitapta yer alıyor.

  Büyücü'nün konusu çok net değil, yazar bir kaç farklı konuyu aynı kitapta işledi. Aslında bu durumdan çok hoşlanmadım, kitabı okurken iyi bir senaryoya sahip olmayan aksiyon oyunu oynuyor gibi hissettim. Başkarakter Atticus'un karşısına sürekli bir düşman çıkıyor ve bunlarla savaşıyordu, level atlamasını da bekledim ama olmadı. Ve bu kitapta çok fazla cadı vardı, kitaba bir cadı giriyor diğeri çıkıyordu, kendimi cadılar geçidinde falan gibi hissettim. Zayıf kurgusu ve belirsiz konusu dışında okuması oldukça keyifli ve rahattı, sayfalar sıkmadan ve zevkle aktı. Serinin bu yönünü seviyorum, mizahi dili ve akıcı yapısı sayesinde iyi zaman geçirmenizi sağlıyor.

  Atticus'la ilgili küçük bir nokta oldukça canımı sıkıyor, kendisi 2000 yaşında ancak onda yılların olgunluğunu pek bulamıyorum, bazen yeni ergenler gibi davranıyor. Özellikle de kızların yanında (burada gözlerimi devirmekten kendimi alamıyorum). 2000 yılı bilgi birikimi yaparak geçirmiş ancak kişiliği tamamen es geçmiş gibi.

  İyi zaman geçirmek istiyorsanız ve fantastik öglerin boolca bulunduğu bir seri okumak istiyorsanız Demir Druid Günlükleri'ni size göre. Yalnız baştan belirtmeliyim ki serinin çok güçlü bir kurgusu ve hikayesi yok, anlık olaylarla gelişen eğlenceli bir tarzı var. Kafa dağıtmalık bir şeyler arıyorsanız bu seriye bir göz atın derim. İyi okumalar. :)

Puanım



  

6 yorum:

  1. ay bu tam yazlıkmış heeee :)

    YanıtlaSil
  2. Kitabın kapağını çok beğendim :)) Deep'e katılıyorum, gelecek yaz için aklımda bulunsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serinin kapaklarını bende seviyorum, seriye yakışıyorlar. :) Yaza yakışan bir seri. :))

      Sil