15 Ocak 2017 Pazar

Bir Yayınevi 6 Kitap | Pazar 6'lısı


Yılın ikinci haftası, ikinci Pazar 6'lısı ve bende kaçırmadan yapabiliyorum, bunun mutluluğu ile yazıyorum şuan. :D Aslında bugün hiç zamanım olmadı yazmaya ama küçük bir vakit bulunca hemen yazmak istedim. Esseve Rin'e bu yıl daha sıkı tutmaya çalışacağımı söylemiştim, olacak gibi.

Neyse, bu haftanın konusu "bir yayınevinden okuduğunuz ya da okumak istediğiniz 6 kitap". Ben İthaki Yayınları'nı seçtim, klasikler dışında çok sevdiğim kitapların bir arada bulunduğu bir yayınevi.



1.Locke Lamora'nın Yalanları - Scott Lynch
Centilmen Piç, benim en sevdiğim fantastik serilerden biridir, eğer bu türe biraz bile ilginiz varsa bu türü atlamanız hata olur derim.

2.Dünyanın Gözü - Robert Jordan
Zaman Çarkı, büyük ve oldukça güzel bir fantastik seri. Ben daha 2 kitabını okuyabilmiş olsam da seriyi seviyorum, umarım kısa zamanda diğer kitaplarını da okuyabilirim.

3.Rüzgarın Adı - Patrick Rothfuss
Serinin hala üçüncü kitabı çıkmamış olsa da ilk iki kitapla en sevdiğim kitaplar arasına girmeye başardı, fantastik kurgu sevmeyenlerin bile sevebileceği güzel ve farlı bir seri.



4.Martin Eden - Jack London
Bu kitabı okuyup da etkilenmemek elde mi bilmiyorum ama ben hala aklıma geldikçe etkilenirim. Kesinlikle en sevdiğim kitaplardan biridir, eğer merak ediyorsanız hiç kaçırmayın derim.

5.Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley
Distopya türünün başyapıtlarından biri olan bu kitabın izlerini hala taşırım ve sık sık düşünürüm, gelecek hayata ilişkin tahmin açısından yazar çok önemli tespitlere imza atmış ve herkesin okuması gereken klasiklerden biri bence.

6.Fahrenheit 451 - Ray Bradbury
Distopik kitaplar içinde en sevdiğim kitaplardan biridir, kitabın ve düşünmenin önemini çok güzel bir şekilde vurgulayan bu eseri de herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum.

Benim seçtiğim kitaplar bu şekilde, umarım yazımı beğenmişsiniz. Bol kitaplı günler. :)

15 yorum:

  1. İthaki fantastik bilim kurgu yayınlarında genelde sevdiğim bir yayınevi. Ben de Cesur Yeni Dünya'yı çok merak ediyorum, elimde ama daha fırsat olmadı okumaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya onu mutlaka okumalısın, çok güzel bir kitaptır. Bir daha okumak istiyorum ben, sende bekletme çok. ^.^

      Sil
  2. Bir İthaki sever daha bulmuşum, yaşasın! :) Centilmen Piç serisi ilgimi çekiyordu aslında ama hakkında çok bir bilgim olmadığından listeme almamıştım, ayrıca artık Martin Eden'ı da merak etmedim değil :):) İstediğimiz tüm bu kitapları okuyup bitirebilmemiz dileğiyle o zaman :) Sevgilerimle :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İthaki'nin çok güzel kitapları var ya sevilmez mi. :)
      Çok güzel seridir, fantastik kurgu seviyorsan bak derim.
      Dileğinr canı gönülden katılıyorum,teşekkürler, sevgiler. 😊

      Sil
  3. Bu kapakları hangi programla birleştirdiğini sorayım önce.

    İthaki Yayınları'nın seveni çok. Benim pek yolum kesişmedi ama daha çok kitabını okumak isterim. Özellikle Centilmen Piç serisini merak ediyorum. Seçtiğin ilk 3 kitap da kalın seriler. Hepsini birden okumuşsun. Tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakma Şule Abla, yorumunu gözden kaçırmışım.
      Bu kapakları PhotoScape adlı programda birleştirdim. Programa buradan ulaşabilirsin;
      http://www.tamindir.com/photoscape/ Kullanışı rahat bir program. :)

      Evet kalın kitaplar ama hepsini de çok severim, fantastik kurguyu çok sevdiğim için yolum sık sık İthaki'ye düşüyor benim. :)

      Sil
  4. Aynen Zaman Çarkı'nın o sıkıntısı var, çok pahalı insan hemen koşup alamıyor. Başka yerde de bulunmuyor maalesef. Umarım sende bende seriyi temin edip okuyabiliriz. :)

    YanıtlaSil
  5. paylaşım için teşekkürler,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. martin eden çok iyi yaa :) şu zaman çarkı evet ben de istiyom. ithaki evet sefiyoz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman Çarkı güzel gerçekten bir de alması bu kadar zor olmasa. :D
      Kesinlikle, Martin Eden en iyilerdendir bence. *-*

      Sil
  7. Bu hafta da ben katılamadım ya. Neyse önümüzdeki maçlara bakıcaz artık :D Ama katılsaydım benim de seçeceğim yayınevi ithaki olucaktı. Gariptir ki en çok okuduğum yayınevi ithaki olmamasına rağmen en çok okumak istediğim kitaplar ithaki de. Bu nasıl bir çelişki :D
    Hep de merak ettiğim kitapları seçmişsin sen de. Umarım okur ve senin kadar severim ben de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İthaki de gerçekten çok güzel kitaplar var, ister istemez insan ona yöneliyor. :)
      Hepside çok güzel kitaplar bence, umarım sende kısa zamanda okur beğenirsin. ^-^

      Sil
  8. Güzel kitaplar... İthaki yayınları benim için de önemli bi r yapıya sahip. Özellikle Cesur Yeni Dünyayı çok beğenmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok güzel kitaptır, İthaki gerçekten güzel kitaplar basıyor. :)

      Sil