6 Eylül 2016 Salı

Erebos - Ursula Poznanski | Kitap Yorumu

ursula poznanski
Orijinal Adı: Erebos
Seri: Yok
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 480
Baskı Yılı: 2011
Goodreads Puanı: 4.11  (7.442 Oy)

Arka Kapak Yazısı

Bu bir oyun,Seni izliyor,
Seninle konuşuyor,
Ödüller dağıtıyor,
Seni test ediyor,
Tehditler savuruyor,
Onun tek bir amacı var:
Seninle oyun oynamak istiyor.

Yorum

  Zaman zaman hakkında hiç bilgi sahibi olmadığım kitaplar alır ve okurum, arka kapak yazılarını bile pek okumam. Kitap benim için tamamen sürpriz olsun isterim ve Erebos'ta bu kitaplardan biri, sadece alıp okumak istedim ve iyi ki de okumuşum.

  Erebos, bir oyunun adı. Bir bilgisayar oyunu ve bazı kuralları var. Oynayanlar oyundan bahsedemiyor, oyunu oynamak için oyunun verdiği görevleri yerine getirmek zorundasınız ve bu görevler gerçek hayattan görevler de olabilir. Nick ve okulundaki diğer çocuklar bu oyunu oynamaya başlıyor ve gerçek hayatla sanal hayat birbirine karışmaya başlıyor. Erebos'un yani oyunun gerçek hayatta bir amacı var ve Nick bu amacın peşine düşüyor.


Kitap Ursula Poznanski'ye bir kaç ödül de kazandırmış


  Kitap Ursula Poznanski'nin kaleminden çıkmış, kitabın kapağında U. Poznanski yazdığı için yazarın kadın olduğunu bilmeden okudum ve kitap bana erkeksi geldi, yani bir erkek yazarın kaleminden çıkmış gibi. Sonra yazarın kadın olduğunu öğrenince şaşırdım ve tebrik ettim, daha önce bu türde bu kadar başarılı bir kadın yazar okumamıştım. Yazarın kalemini de çok sevdim tabii, gerçekten başarılı ve iyiydi.

  Kitabı okurken içimde sürekli bilgisayar oyunu oynama isteği meydana geldi ancak bu isteğe karşı çıktım, çünkü başlarsam duramayacağımı biliyorum aynı kitaptaki karakterler gibi. Geçenlerde bir bilgisayar oyununa fena bağımlı olmuş ve oyunu yarıda bırakarak oyundan zor kurtulmuştum, yeniden aynı şeyi yaşamak istemiyorum. :D

  Kitapta yazar oyun bağımlılığını çok güzel işlemişti, oyunu oynamaya başlayanların oyuna olan tutkusu, başından kalkamamaları, hayatlarında büyük bir yer kaplamaya başlaması.. Ve oyunda başarılı olmak için gerçek hayatta bir çok şeyi göze almaları.. Yazar güzel bir konu seçmiş ve bunu başarılı bir şekilde işlemiş, karakterler de öyle. Her karakter gayet iyi yazılmıştı ve ben en çok Victor'ı sevdim.

  Kitabın dili akıcı ancak kitabın ortalarında kitap biraz durağanlaşıyor, o bölümlerde biraz sıkılabilirsiniz. Yazar oyunda geçen bölümleri biraz uzun tutmuş ve çok fazla oyun karakteri adı vardı, bu hatırlamayı zorlaştırıyordu.

  Fazla uzattım, Erebos beklediğimden iyi ve başarılı bir kitaptı. 13-15 yaş aralığındaki karakterlerin hayatı işlense de genç-yetişkin türüyle başka bir ortak yönü yoktu, her yaşa uygun bir kitaptı bence. Yazarın dilini de sevdim, Türkiye'de çıkmış başka kitapları da varmış, onları da okumak istiyorum. Bilgisayar oyunları ve bağımlılığı çok güzel işleyen bir roman olarak Erebos'u ben çok beğendim. Umarım sizde okur ve seversiniz. İyi Okumalar. :)

Alıntılar

Bir kez karar verdikten sonra bırakmak kolay değil. 
Gelecek sayısız olasılığı içinde taşıyor ve gerçekleşmek üzere bekliyor.

Puanım


  

9 yorum:

  1. Yazıyı okumaya başladığımda jumanjinin yeni versiyonu gibi bir şey mi acaba diye düşündüm ama baya gerçekçi bir şey çıktı 😄. Ben de görürsem bir bakacağım merak ettim.

    YanıtlaSil
  2. Juminaji gibi değil ama bazı yönlerden bekliyor, sen söyleyince fark ettim.
    Beğeneceğini düşü, umarım beğenirsin. 😄

    YanıtlaSil
  3. Bu kitabı duymuştum arkadaşlarım nefeslerini tutarak okuduklarını söylediler çok begenmislerdi :)
    En kısa zamanda benimde elime geçer :)
    Sevgi ve saygılarımla
    Nur A.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım eline geçer ve okursun. :)
      Nefesimi tutmasam da gayet beğenerek okudum.
      Sevgiler. :)

      Sil
  4. Bu kitap da sanırım defalarca görüp son anda emin olamayıp almayı ertelediklerimden :) Ama çok güzel anlatmışsınız, güzel bir kitaba benziyor. Bazen ben de konusuna, arkasına bile hiç bakmadan kitap alırım; sanırım kitap okumayı da bir noktada eğlenceli kılıyor :) Elinize sağlık, sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :)
      Hiç bilmeden okumak gerçekten güzel oluyor, sürpriz oluyor kitaptaki olaylar bu da eğlenceli tabii. :))

      Sil
  5. Kitabın işlediği konu önemli, okuduğum kadarıyla kurgusu da fena değil, yani okunabilir. :) Bende ilk defa duydum açıkçası, bu yazıda fikir sahibi oldum yazar ve kitapla ilgili. Oyunlar konusunda da kesinlikle kendini kaptırmamak gerekiyor, yoksa sıkıntılı sonuçlar doğurabiliyor. :) Öneri ve güzel anlatım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kitabın konusu gerçekten güzel, okunmaya değer. :)
      Oyun bağımlısı olmak ne yazıkki zor de, dikkat etmek lazım.
      Yorumunuz için teşekkürler. :)

      Sil
  6. Aynen öyle, sürükleyici bir yapısı var insana iyi geliyor ve güzel kitap. İçeriğini bilmeden okumak daha iyi belki de insana güzel bir sürpriz oluyor. :))

    YanıtlaSil