4 Eylül 2016 Pazar

Unutuluş (Lux #1.5) - Jennifer L. Armentrout | Kitap Yorumu

Orijinal Adı: Oblivion
Seri: Lux #1.5
Önceki Kitap: Obsidiyen
Sonraki Kitap: Oniks
Yayınevi: Dex Yayınevi
Sayfa Sayısı: 416
Baskı Yılı: 2016
Goodreads Puanı: 4.46  (7,333 Oy)

Arka Kapak Yazısı

LUX serisinin efsanevi aşk hikâyesi Obsidiyen'i, bir de büyüleyici kahramanı Daemon Black'ten dinleyin!

Katy Swartz'ın yan eve taşındığını öğrendiğim an, belanın geldiğini anladım. Dünya denen bu yerde, bela en son istediğim şey. Halkım buraya 13 milyar ışık yılı uzaktaki Lux gezegeninden geldi ve bildiğim tek şey varsa, o da insanlara güvenilmeyeceğidir.

Ama Kat'in çekiciliğine karşı koyamadım… Onu sevmekten ya da korumak için özel güçlerimi kullanmaktan kendimi alamadım. Türümüzün en güçlüsü benim, yine de bu kız karşısında zayıf düşüyorum. Ahh bu basit, insan kız...

O bizim sonumuzu getirebilir. Çünkü onu kurtarmaya çalışırken bıraktığım iz, yeteneklerimizi çalmak isteyen can düşmanlarımızı çağırıyor: Arumları. Katy'ye âşık olmak, sadece onu tehlikeye atmadı. Bu, hepimizin ölümü demek... Ama ben buna asla izin vermem.

Yorum

  Lux, genç yetişkin-fantastik serilerde benim için yeri ayrı olan bir seri, iki buçuk yıl önce okuduğumda seriyi ve karakterleri sevmiştim. Unutluş'un çıktığını bilmiyordum ama e-kitap olarak görünce okuyup seriyi bir anımsamak istedim. :)

  Öncelikle bilmeyenler için Lux serisinden bahsedeyim, paranormal fantastik bir seri ve içinde bol miktarda uzaylı var ve merak etmeyin yeşil ve çirkin değiller, insan formundalar ve Daemon gibi bazıları da oldukça yakışıklı. Seri toplam beş kitaptan oluşuyor ve sonradan yazar bir kaç ara kitap ekledi Unutuluş'ta bunlardan biri. Seri insan olan Kat'in uzaylı Daemon'la tanışması ve beraber büyük olaylar içine çekilmelerini anlatılıyor, uzaylılar ve insanlar arasında baya olay yaşanıyor ve her kitapta olaylar giderek ilginç bir hal alıyor.

  Serinin en sevdiğim yanlarından biri karakterleriydi, karakterler arasındaki tatlı atışmalar ve mizahi yönü iyi diyaloglar seriyi oldukça keyifli bir hale getiriyor ve okuması oldukça keyifli. Okurken seriyi çok sevmiştim, son kitap hariç ki son kitabı beğenememiştim pek. Neyse seriyi okuduğum sıralar çok sevmiştim, Unutuluş serinin çizgisini bozmuyordu ancak eskisi kadar keyif alamadım, sanırım büyüdüm ya da kitap zevkim değişti.

  Unutuluş'ta Obsidiyen'de yaşanan olayları Daemon'un gözünden okuyoruz, aslında Obsdiyen'den pek farkı yok ama bazı bölümler ve Daemon'un hareketlerinin arkasındaki sebepleri okumak oldukça güzeldi. Okurken seriyle ilgili bir çok şeyi unuttuğumu fark ettim, okudukça bazı şeyleri hatırlasam da bir çok ayrıntı gitmişti ne yazık ki. Unutuluş sayesinde serinin atmosferini bir kez daha yaşamış oldum, bazen hoşuma gitse de bazen ergen halleri beni oldukça sinir etti. Zaten genç-yetişkin türünü pek okumamamın sebebi bu, 16-18 yaş aralığındaki ergenlerin dünyayı kurtarması ve sonsuz aşklar yaşamasını saçma buluyorum.

  Lux, bu türü sevenler ve eğlenceli zaman geçirmek isteyenler için uygun bir seri, hatta türü seviyorsanız seriyi çok sevedebilirsiniz. Kat ve Daemon eğlenceli bir çift ve bu ikiliyi okumayı seviyorum. Unutuluş ilk kitabın neredeyse aynısı olsa da seriye yakışmış bence, seriyi sevenlerin zevkle okuyacağını düşünüyorum. Herkese iyi okumalar. :)

Alıntılar

İnsanların arasında yaşıyorduk ama milyonlarca nedenden dolayı onlara yaklaşmıyorduk. 
İnsanlar asla burunlarının dibindekini görmüyor, yalnızca görmek istediklerini görüyordu. 
Ne zaman geri çekileceğini bilmek savaşı kazanmaya yardım ederdi. 
Ne dilediğine dikkat et.

Puanım

 Seriyi sevdiğim için 3.5 

7 yorum:

  1. Fantastik kitaplara bayılan biri olarak kitabın konusu çok ilgimi çekti. Seri şeklinde çıkan kitapları okumayı özlemiştim. Farklı, heyecanlı bir seriye benziyor. Okumak için sabırsızlanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, farklı ve heyecanlı bir seri, bu türü de seviyormuşsunuz seri mutlaka hoşunuza gider. Güzel ve eğlenceli zaman geçirmek için çok uygun. :)

      Sil
  2. Canım blogunu çok beğendim ve takibe aldım. Başarılarının devamını dilerim :) Bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. Yorumunu beğendim canım açıkcası kitabı almaya karar verdim :) benim bloguma da uğrarsan beni çok mutlu edersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, umarım okur ve beğenirsin. :)
      Uğruyorum hemen. :)

      Sil
  4. Daemon seven biri oarak bu kitabı çok seversin eminim, bu kitapta daha önce bilmediğimiz bazı bölümlerde var oldukça hoşuna gidecektir, oku bir an önce. :))

    YanıtlaSil