6 Kasım 2017 Pazartesi

Bunker Tepesi Düşleri - John Fante | Kitap Yorumu


Orijinal Adı: Dreams From Bunker Hills
Seri: Arturo Bandini
Önceki Kitap: Toza Sor
Yayınevi: Parantez Yayınları
Sayfa Sayısı: 136
Baskı Yılı: 2001
Goodreads Puanı: 4.07  (3,170 Oy)

Yorum

Yazar olmak isteyen genç bir adamın yaşamından bir kesiti okuyoruz. Yazar baş karakter Arturo Bandini'nin yer aldığı üç kitap daha kaleme almış ancak ben bu kitabı okuduktan sonra öğrendim. Seri çok bağlantılı değil sanırım çünkü diğer kitapları okumamanın vereceği eksikliği hissetmedim.

Bandini yazar olma tutkusu olan, karakter yönünden zayıf, sık sık hata yapan ve bunlardan ders almayan bir karakter. Bu açıdan oldukça hayatın içinden, ancak seveceğimiz tiplerden de değil.
"Yalnızlığım zenginlikti."
Bandini kendini iyi bir yazar olarak görse de ben onun iyi bir yazar olduğunu hiç düşünemedim, karakterin davranışları buna sebep oldu, yazar da bu noktayı biraz açık uçlu bırakış sanırım. Kitabın genelinde ucu açık bir anlatım söz konusuydu, bazı olaylar çok hızlı olup bitiyor.

"İnancını yitirince her şeyi yitiriyordun."
Bandini, hayatın içinden ve davranışları ile insanların zayıflıklarını ortaya koyan bir karakter. Bandini daha iyi bir hikaye ile kullanılabilse daha çarpıcı bir roman ortaya çıkabilirdi diye düşünüyorum. Kitabın bana bir şeyler kattığını pek düşünmüyorum, sevemedim.

Puanım


5 yorum:

  1. Senin yorumunu not aldım bende bu kitap ile ilgili,
    teşekkürler,
    sevgiler.....

    YanıtlaSil
  2. Bunker tepesi deyince savaş romanı sandım, (sağır duymaz uydurur gibi ben de bir sözcük okuyunca, aklıma ilk çağrışım yapan şeyleri düşünüyorum:))bir yazarın hayat hikayesiymiş, pek merak etmedim ben de. Emeğine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende isminden daha farklı bir kitap beklemiştim, sorun yok. :D
      Sevgiler. ^^

      Sil
  3. O zaman okumamıza gerek yok. Yorum için teşekkürler :-)

    YanıtlaSil