23 Ağustos 2016 Salı

Şeytan Yıldızı (Harry Hole #5) - Jo Nesbo | Kitap Yorumu

Orijinal Adı: Marekors
Seri: Harry Hole #5
Önceki Kitap: Nemesis
Sonraki Kitap: Kurtarıcı
Yayınevi: Doğan Kitap
Sayfa Sayısı: 469
Baskı Yılı: 2014
Goodreads Puanı: 4.02  (36,499 Oy)

Arka Kapak Yazısı

Genç bir kadın Oslo'daki dairesinde öldürülür. Sol elinden bir parmağı kesilmiş, gözkapaklarından birisinin altına beş köşeli yıldız şeklinde küçük kırmızı bir elmas yerleştirilmiştir bir pentagram, yani şeytan yıldızı.
Müfettiş Harry Hole uzun zamandır düşman bellediği Tom Waaler ile birlikte bu soruşturmada görevlendirilir. Önceleri onunla birlikte çalışmak istemese de, zaten teşkilattan atılmak üzere olan Harry’nin başka bir seçeneği kalmaz ve kendini düştüğü alkol batağından kurtararak işe koyulur.

Bu cinayeti bir dizi benzer cinayet daha izler. İşleniş şekillerinden Oslo’da bir seri katil olduğu anlaşılmaktadır. Beş köşeli yıldız, bu cinayetlerin gizemini çözmekte oldukça yardımcı olacaktır.

Yorum

  Nemesis'i okuduktan hemen sonra Şeytan Yıldızı'na başlamak istemiştim ancak araya Kapan girdi. Kapan'dan sonra Şeytan Yıldız'ına başladım ve iki günde bitirdim, gerçekten çok güzel aktı kitap özellikle de Kapan gibi sıkıcı bir kitaptan sonra.

  Harry Hole bu kitapta polislikten atılmak üzere iken aldığı bir davayı çözmeye çalışıyor ve aynı zamanda kendi hayatıyla ilgili de bir çok sorunu çözmeye çalışıyor. Bir taraftan banyoda ölü bulunan kadının katilini ararken bir yandan da polis teşkilatındaki yozlaşmış polislerin peşinde büyük ve amansız bir koşuşturmacanın içinde buluyorsunuz kendinizi ve sayfalar ilerledikçe işin iç yüzü değişiyor.

  Şeytan Yıldızı, Harry Hole serisindeki en sevdiğim kitap şimdilik, diğer kitapları da sevsem de bu kitapta yaşanan bazı olaylar yüzünden yeri bende ayrı oldu. Bu kitap bana biraz John Verdon'un Peter Pan Ölmeli adlı kitabını anımsatsa da ondan çok farklıydı tabii ki.

  Harry Hole serisini zaten seviyordum bu kitapta da hayal kırıklığı yaşamadım, aksine çok sevdim. Yazarın kendine has üslubu ile karakter ve olay örgüsü bir araya gelince ortaya şahane bir polisiye çıkmış. Ben zevk alarak ve iki günde okudum, sayfalar çok hızlı akıyor gerçekten, sadece yazar bazen Harry'nin alkol sorunlarına fazla yer ayırıyor, bu da seride kendini tekrara yol açıyor. Yine okumaya değer güzel bir seri. İyi okumalar. :)

Puanım

4.25


6 yorum:

  1. Polisiye diyince aklıma sadece Sherlock geliyor. Sherlock dışında okuyabileceğim bir kitaba benziyor. Ben kaydedeyim bunu belki ileride okurum, gayet ilgi çekici. Bu tür kitapları okurken olaylar zihinde canlanıyor bir de orası çok iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sherlock çok iyidir. :)
      Evet olayların zihinde canlanması çok güzel oluyor gerçekten. Okursanız seveceğinizi düşünüyorum. :))

      Sil
  2. sayfanızı çok beğendim. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. artık başlamam lazım nesboya :)

    YanıtlaSil