23 Eylül 2017 Cumartesi

GERİ DÖNÜŞ

 

  Tüm kitap severlere selam olsun Görüşmeyeli uzun zaman oluyor değil mi? Hayat şartları, koşuşturma okulun zorluğu, iş ve çalışma derken bloga yazmaya yazmaya bu sıcacık ortamdan, bu zevkli hobimden soğumayı ve uzaklaşmayı nasıl kendime yedirebildim, nasıl kabullenebildim gerçekten şaşırıyorum.
   
    İnanın çok kitap okuyamadığım bir yaz geçirdim, reading slump denen zorlu bir kitaplardan uzaklaşma sürecim oldu ki bu çok tuhaf bir şey. Hani deli gibi sevdiğiniz ve aşık olduğunuz insanla bile aranıza mesafe koymak isteyeceğiniz, sevginin yeterli olmayacağı durumlar vardır ya hiç soğumak ve ona hissettiğiniz o muhteşem duyguyu kaybetmek istemezsiniz ama elinizde değildir git gide ondan uzaklaşırsınız. 
   
     Kitaplara aşık olmama ve okuma eylemini deli gibi sevmeme rağmen koşuşturmaca döneminde kitaplardan uzak kaldığım ve okuyamadan geçirdiğim bir sürenin ardından kitap okuma tempom düşmüştü. Kitapları çok daha uzun zamana yayarak ve süründürerek okumaya başlamıştım. Normalde okuldan, iş güç ve yapılması gereken diğer zaruri faaliyetlerden sonra kalan boş vakitlerimde hiç şüphesiz ilk tercihim kitap okumak olurdu. Bir vakit başka nasıl en güzel şekilde değerlendirilebilirdi ki? Hatta bence kitap okumak bir boş vakit etkinliği değil, gün içerisinde yapılması mutlaka gerekli bir rutin olmalıydı.


    Mottomu düşünürsek; "Kitap okumadan yatağa girdiğim ve uyuduğum her gün ölü gündür. Ceza olarak (ya da ödül?) ertesi gün iki katı okuma görevi yüklüyorum kendime" türünden bir insandım. Ama gelin görün ki son birkaç aydır boş vakit bulduğumda kitap okuma etkinliğinin rakibi olarak yabancı dizi izleme, dışarı çıkıp arkadaşlarla takılma, ingilizce çalışma, film izleme, nette gezip saçma videolar izleme, bilgisayar oyunları oynama gibi şeyler de ön plana çıkmaya başladı. Çoğu zaman da kazanan onlar oldu. Bunun sebebi belki ruh halimden belki o dönem seçtiğim kitaplardandı veyahut bir şeyden soğuyunca tekrar ısınmak zaman aldığı içindi bilemiyorum. Ama gerçekten durumun farkındaydım ve buna çok üzülüyordum yine de elimden bir şey gelmiyordu. Tercihlerimi ve isteklerimi kontrol edemiyordum. Ama insanın içinde bir şey yerleşmiş, özüyle bütünleşmiş ve insan gerçekten onsuz var olamayacaksa er ya da geç o noktaya geri dönerdi. Bende uzun bir sürecin ardından içimde kor gibi yanan bir özlemle kitaplarıma geri döndüm ve onlarsız kalan zamanımı telafi etmek için sabırsızlanıyorum. Onları ihmal ettiğim için beneklerimden çok özür diliyorum. Sizleri ve blogumu ihmal ettiğimden dolayı sizlerden ve blogumdan, blog yoldaşım Esma'dan özür diliyorum.

   Challengımda geri kaldım, kitap listemde okunmayı bekleyen onlarca kitap var. Blogu aksattım, severek takip ettiğim ve yorumlar yazdığım sevgili blogger arkadaşlarımın güzel yazılarını kaçırdım. Bunlar için de ayrıyeten üzüntülerimi defalarca belirtmek istiyorum. Zaten yazıyı yazma amacım bu. Bir yandan da düşünüyorum da benim yaşadıklarımı elbet yaşayanlarınız vardır. Kitap okumaya delicesine aşık olup da bir noktada tıkanıp kalan sonradan bu tökezlemenin ardından tekrar yoluna kitaplarıyla devam edenleriniz vardır. Hatta bence birçok kitap severin karşılaşabileceği bir durum. O yüzden en büyük tavsiyem ne olursa olsun kitaplarımızı aksatmamak ve en yoğun dönemimizde bile olsak geceleri yatmadan önce üç beş sayfa bile olsa bir kitap okuyup uyumak.


    Gündüzleri vakitlerimi işe yaramaz şekilde geçirsem de geceleri okuduğum birkaç kitaptan yapabildiğim kadarının yorumunu yazdım ve sizlerle onları paylaşarak sahalara geri dönüyorum hayırlısıyla. Bundan sonra gerek kitap yorumları olsun, gerek diğer blog etkinlikleri olsun düzenli şekilde ilgilenmeye devam edeceğim sevgili arkadaşlarım. Umarım beni özlemişsinizdir çünkü sizler özlendiniz. Yazılarınızı özledim, yorumlarınızı özledim, paylaşmayı ve paylaştıkça güzelleşen bu samimi blog kardeşliğini özledim. Upuzun yazarak başınızı ağrıttım biliyorum ama beni okuyanlar bilir kitap yorumlarım bile uzar gider. Kendimi ifade ederken bolca kelime kullanmayı sevenlerdenim heralde idare edin artık. :) o zaman herkese "hoşbulduk" diyerek yazımı sonlandırıyorum. Zira okumam gereken kitaplar beni bekler çok da oyalanmamak lazım. Kitap yorumlarımı ileriki günlerde sizlerle paylaşacağım. Takipte kalın lütfen. Herkese bol kitaplı günler.:)

20 yorum:

  1. Arada olur böyle şeyler. Dönüşünüz muhteşem olacak sanırım. Bol okumalı zamanlar diliyorum size:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim efendim sevgiyle kalın :)

      Sil
  2. Normal aralar. Hatta ara sıra "biraz beynimi dinlendirmek için aylarca şöyle blogtan uzaklaşmak nasıl olurdu" diye ciddi ciddi düşündüğüm olur. Tabii yanında diğer sosyal medya da olacak :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok insanın bunu yalaması biraz bencilce gelebilir sana söylediğim ama içimi rahatlatıyor kendimi herkesten farklı ve tuhaf gibi hissetmemiş oluyorum. Yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  3. Bende uzun zamandır yoktum ve yavaş yavaş geri dönmeye çalışıyorum,ve bende zaman zaman severek yaptığım şeylerden uzaklaşıyorum uzaklaştığımı fark ediyorum üzülüyorum ama yine de yapmak gelmiyor içinden,sanırım zaman zaman dönemsel bu tip durumlara giriyoruz ümidim bu tip durumların kısa sürmesi tekrar hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız olmadığımı, beni anlayan birilerinin olduğunu bilmek güzel. Teşekkür ederim hoşbulduk özlemişim buraları. O zaman arayı kapatalım ve yeni döndüğümüz bloglarımızın tadını çıkaralım blogcan yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Hoşgeldin :) Yeniden başlamak için motivasyon ve disiplin gerekiyor galiba. Yaz aylarının verdiği rehavetten sonra mevsim motive olmak için çok müsait...
    Dizi filmler çok fena. Sürükleyici bir film olunca bazen 2-3 bölümü birden izleyesi geliyor insanın. Bir dönem yaşamıştım bu durumu. :) Bereket atlattım o günleri :)
    Yeni paylaşımlarda görüşmek dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet izlemek okumaktan daha basit.bir eylem insanın bazen görselliğe ihtiyacı oluyor ve dizileri ve filmleri tercih edebiliyor. Önemli olan o dönemi atlatıp eski formuna dönebilmek. Umuyorum ki başarabilirim. Değerli yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Hosgeldin sümeyye :) bol bol aklima geldin biliyomusun. Arada ugradim baktm yoksun dedim tatilde filanmi acaba :) ama niye yorum birakmadim onu bilmiyorum tembellik ettim sanirim :)

    Ama sen yokken Esmada pek yazmadi. Bir daha bu kadar ara vermezsiniz umarım. Okuyamadigin günlere inat bol bol okumali günler diliyorum canm benm. 💕😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ikimizde blogu biraz ihmal ettik. Kitpa okumaktan uzaklaşınca bloga da yazasım gelmedi ama toparlayacağım ve aradaki zamanı telafi edeceğim inşallah. Bende sizleri düşündüm blogger arkadaşlarım napıyordur acaba diye ve nihayet kavuştuk yorumun için teşekkürler hoşbulduk :) :)

      Sil
  6. Benim de bazen kitaba el süresim gelmiyor. Bir müddet hiç okumadığım oluyor. Demek bünye arada öyle istiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bünye ile alakalı işte sen ne kadar okumak istesen de kitabın başına geçtiğinde hevesin olmayınca olmuyor. Sevgiyle kal :)

      Sil
  7. Hoş geldinnnnnnn :) Özlemiştik :)

    YanıtlaSil
  8. Hoşgeldin :-) Seni ve yazılarını özlemiştik. Herkesin bir dönem okuma temposu düşer. Önemli olan düştüğün yerden kalkabilmek :-) Takipteyim canım, yeni yazılarını merakla bekliyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule ablacığım teşekkür ederim umarım bu kalkış güzel bir kalkış olur ve kitaplar açısından verimli bir dönem geçiririm. Bu konuda da senşn gibi başarılı bir kitap kurdunun blogundan kopya çekmeyi düşünüyorum. Yorumun için teşekkürler bende sizleri ve blog dünyasını özlemişim. Sevgiyle kal :)

      Sil
  9. Hoşgeldin canım.
    Özlettin kendini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk bende özlemişim gerçekten ama artık burdayım :)

      Sil
  10. Hoşgeldin! :).

    Önce Esma şimdi sen ohh kadro tamamlandı :). O okuyamama durumu bende de var :/. Yakın zamanda geçmesini umuyorum ve harika bir dönem geçirmeni diliyorum :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk teşekkür ederim umarım çok güzel bir yıl geçiririz hepimiz :)

      Sil