3 Ekim 2015 Cumartesi

Son 18 Saniye (Sherry Moore #1) - George D. Shuman | Kitap Yorumu

Orijinal Adı: Seconds 18
Seri: Sherry Moore #1
Yayınevi: April Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 320
Baskı Yılı: 2010
Goodreads Puanı: 3.62  (807)

Yorum

  Kitabın konusunu ilgimi çekince okumaya karar vermiştim. Kitabın arka kapak yazısını paylaşmıyorum çünkü çok fazla spoiler içeriyor. Sherry ölen kişilerin son 18 saniyesini görebilen biri ve bunu polise yardım etmekte kullanıyor, kitap genel olarak bu fikir etrafında şekilleniyor.

  Kitap fena değil, konusu da güzel ancak iyi bir polisiye roman gibi okuyamadım ben. Polisiye türünde bir kitap için gizem azdı, hele arka kapak yazısını okuduktan sonra neredeyse hiç gizem kalmıyor. Polisiyeyi polisiye yapan gizemdir bence ve bu kitapta gizemi bulamayınca bozuldum açıkçası.
  Sherry'nin ölen kişilerin son saniyelerini görmesi bilim kurgu havası uyandırsa da bilim kurgu değil. Kitaptaki tek bilim kurguyu andıran özellik bu.

Kitabın yazarı eski bir polismiş 
  Sherry Moore başkarakter olsa da kitapta az yer aldı, yazarın  Sherry ve yeteneğine daha çok ağırlık vermesini beklerdim. Karakterlerin hikayesi ve yaşamına yer veriliyor, bir çoğu iyi olsa da bazı ayrıntıları ve bölümleri gereksiz buldum açıkçası. 

  Hareketli bir kitap olacağını beklesem de aksiyon çok azdı. Kitabın sonunu çok sevmedim açıkçası. Şimdilik seriye devam etmeyi düşünmüyorum, bende hemen diğer kitaplarını da okumalıyım gibi bir iz bırakmadı, belki ileride okurum.

  Kitabı genel olarak beğensem de polisiye olarak çok sevemedim. Bir polisiye için aradığım özelliklerin bir çoğundan yoksundu diyebilirim. Karakterleri ve konusu güzeldi,  gizem çok önemsemiyorsanız okuyabileceğiniz güzel bir kitap. 

Alıntılar

"Eğer yeterince dikkatli bakarsan, herkesin sakladığı bir sır bulunurdu." 
"Birilerinin yanında olması her zaman yalnızlığını gidermiyordu." 
"Hayatta hiçbir şey kesin değildi. Asla."

Puanım 


0 yorum:

Yorum Gönder