13 Ekim 2015 Salı

İnsan Denen Canavar (Kaos Yürüyüşü #3) - Patrick Ness | Kitap Yorumu

Orijinal Adı: Monster of Men
Seri: Chaos Walking #3
Yayınevi: DeliDolu
Sayfa Sayısı: 603
Baskı Yılı: 2014
Goodreads Puanı: 4.27  (35,272)


Arka Kapak Yazısı

  Üç ordu Yeni Prentisstown'a doğru ilerliyor. Her birinin niyeti diğerlerini yok etmek. Todd ve Viola arada kaldılar, kaçma şansları yok. Savaş insanları canavarlaştırıyorsa, onları hangi korkunç seçimler bekliyor?


Yorum

  Vee Kaos Yürüyüşü serisi bu kitapla sona erdi. Açıkçası seriye başlarken pek bir beklentim yoktu fakat yazar okudukça beni şaşırttı. Patrick Ness her kitapta çıtayı yükseltmeyi başarmış, her kitap bir öncekinden daha iyi. Final kitabı da bu döngüye yakışacak bir şekilde çok güzel olmuş.

  Kitap Sorgu ve Yanıt'ın kaldığı yerden devam ediyor. Sorgu ve Yanıt çok kötü bir sonla bitmişti, insanı delirten cinsten, işte bu kitapta da o delirten şeylerden çok fazla var. Olayların ardı arkası kesilmiyor. 600 sayfa dolu dolu ve çok hareketliydi. Bu serinin en sevdiğim yönlerinden biri içinde aşk olmaması diğeriyse olayların hiç hız kesmeden sürekli devam etmesi.


  Karakterler ve karakterlerin ruhsal durumları bu kitapta da çok güzel yansıtılıyor, Ness'i tebrik etmek istiyorum. Karakterlerin duygu ve düşüncelerini sadece okumuyorsunuz sizde ortak oluyorsunuz ve sayfaların nasıl akıp geçtiğini, kitapla nasıl bütünleştiğinizi anlamıyorsunuz. 


  Serinin konusu, karakterleri, olayların ilerleyiş biçimlerini çok sevdim. Okurken halk ağzı beni rahatsız etmedi değil, düşünüyom falan, en çokta Jane konuşurken okumakta zorlandım, çok rahatsız ediciydi. Birde kitabın şimdiki zamanda anlatılması, bir türlü ısınamadım buna böyle kaç kitap okuduysam hepsi rahatsız etti.


  Kitap gerçekten çok güzeldi, yorum yapmak istiyorum ama spoiler vermeden çok zor. Kitabın anlatmak istediklerini şu cümle çok güzel özetliyor bence;

İnsanlar ne kadar zavallı yaratıklar. Öyle güçsüzüz ki her şeyi berbat etmeden iyi bir şey yapamıyoruz. Başka bir şeyleri yıkmadan yenilerini inşa edemiyoruz.

  Bu seriyi okuyun derim, gerçekten çok güzel ve hızlı ilerleyen bir seri. Diğer YA kitaplardan çok farklı, onlarda sinir olduğum bir çok şey yok. Kısacası bu seriye mutlaka göz atın derim ben. İyi okumalar :)


Alıntılar

"Okulda kimya dersi almadın mı?""Okulu kapatıp bütün kitapları yaktırdın.""Ah, evet yaptım." 
"Bağlılığın takdire değer. Bu sende hep gördüğüm iyi bir özellik."
"Sende hiç olmadığı için görüyor olmayasın." 
"Nefret ettikleriniz bile gittiğinde içinizde bir boşluk bırakırlar."

Puanım 

   

0 yorum:

Yorum Gönder