20 Kasım 2015 Cuma

Silahşor (Kara Kule #1) - Stephen King | Kitap Yorumu

Orijinal Adı: The Gunslinger
Seri: The Dark Tower #1
Yayınevi: Altın Kitaplar
Sayfa Sayısı: 270
Baskı Yılı: 2005
Goodreads Puanı: 4.00  (271,945)

Arka Kapak Yazısı

  Gizemli kahraman son Silahşor Gilead’lı Roland tek başına büyüleyici bir iyilik ve kötülük yolculuğuna çıkar. Siyahlı Adam’ı ararken Alice adında çekici bir kadın ve Jake adında New york’lu bir çocukla arkadaşlık etmeye başlar. Ama bizimkini yansıtan kendi iç dünyasında aslında olukça yalnız ve mutsuz bir tiptir.

  Kara Kule, diğer adıyla silahşor, Roland’ın gerçek kimliği ve ilgi çekici karakterini keşfedebileceğiniz, baş döndürücü hayali görüntüler ve karakterlerle bezeli inanılmaz bir roman.

  Büyük usta Stephen King’in korku, hayal ve gerçeği harmanladığı Kara Kule, onu yazarlığın zirvesine çıkardı.



Yorum

  Kara Kule serisi uzun zamandır merak ettiğim ve okumak istediğim bir seriydi. Silahşor ile seriye ilk adımı attım. 

  Açıkçası Kara Kule serisinden beklentilerim vardı ve Silahşor beklentilerimin biraz altında ancak giriş kitabı olarak fena değil. Bir çok kişi de diğer kitapların çok daha güzel olduğu konusunda hem fikir olunca beklentilerimin altında olması beni çok rahatsız etmedi.

  Silahşor ile çöllerde Siyahlı Adam'ın peşinde uzun bir yolculuğa çıkıyorsunuz, zaman zaman sıkıcı da olsa güzel ve merak uyandırıcı bir yolculuk oldu bu. Okurken çok sıkılmadım, Silahşor ve hikayesi ilgimi çekti, geri dönüşler de kitaba güzel bir ahenk katmış. 


  Aslında kitapla ilgili söylenecek henüz çok fazla şey yok, ben seriye devam etmek istiyorum ve seri de ilerledikten sonra gerçek kanaatime varmak istiyorum. Başlangıç kitabı için fena değildi ama biraz yetersizdi, bunun bir sebebi de Stephen King'e duyduğumuz güven sanırım.


  Kitabın başındaki King'in On Dokuz Yaşında olma Üzerine adlı yazısını ve önsözünü severek okudum, yazar gayet şeffaf bir biçimde Kara Kule yolculuğunu çok güzel anlatmış. Yazarın bu açıklığı ve doğallığını seviyorum. Bir de kitapta bir kaç çizim vardı ve bunları gereksiz buldum, olmasaymışta olurmuş hani.


  Arayı uzatmadan seriye devam etmek istiyorum, sizinde Kara Kule ile ilgili söyleyeceğiniz belirtmek istediğiniz bir şey varsa yorum bırakabilirsiniz. İyi okumalar :)



Alıntılar

"Vatan hainleri kahraman, kahramanlar da vatan haini, diye tanımlandıkları zaman karanlık günler başlamış demektir."
"Amaçlar ve hep ileriye doğru giden yollar var. Hepsi de aynı yerde sona eriyorlar. Ölüm alanında."

Puanım 

6 yorum:

  1. Merhaba

    Bay Mercedes'te son günlerde sık sık yorum yazan arkadaş ben :)

    Kara Kule serisi hakkında birkaç birşey yazmak istedim. Sanırım 3. Kitabı (Çorak Topraklar) okuduktan sonra seriye devam etmemişsiniz. Ve o yorumda da Silahşör'ün geçmişini merak ettiğinizi söylemişsiniz. Tam o dedikleriniz 4. kitabın konusu oluyor, orada ayrıca Silahşör'ün meşhur sevgilisi Susan'ın hikayesi de anlatılıyor. Acıklı bir hikaye... Eğer seriye devam etmeyi düşünürseniz 4. kitabı okuduktan sonra 5. kitaba geçmeden "Anahtar Deliğinden Esen Rüzgar"ı okuyun, malum bu kitap sonradan eklendi seriye, Kara Kule 4.5 olarak geçiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. :)
      Evet, dediğiniz gibi seriye üçüncü kitaptan sonra ara verdim, dördüncü kitabın asıl beklediğim kitap olması da ironik bir durum tabii ama ileride seriye dönüş açıısndan kolay olur diye düşünüyorum. Ara kitaplar önemli gerçekten, öneri için teşekkür ederim. :)

      Sil
    2. Birde şu yorumun altına yanıtlamayı unutmasam... :)

      Sil
    3. Sorun değil, hepsi bana ulaşıyor nasıl olsa. :)

      Sil
  2. Hoşbuldum :)

    Rica ederim, yaptığınız kitap yorumlarını okuyorum kısım kısım, güzel şeyler yazıyorsunuz elinize sağlık :)

    YanıtlaSil