30 Kasım 2015 Pazartesi

Üç'ün Çekilişi (Kara Kule #2) - Stephen King | Kitap Yorumu

Orijinal Adı: The Drawing of the Three
Seri: The Dark Tower #2
Önceki Kitap: Silahşor
Sonraki Kitap: Çorak Topraklar
Yayınevi: Altın Kitaplar
Sayfa Sayısı: 479
Baskı Yılı: 2006
Goodreads Puanı: 4.21  (118,574)

Yorum

  Arka kapak yazısını biraz spoilerlı bulunca paylaşmamaya karar verdi. Roland'ın Siyahlı Adam'la karşılaşmasından sonrasını anlatan kitapta Roland Kara Kule'ye daha çok yaklaşıyor. Kitap New York ile Roland'ın dünyası arasında geçiyor. 

  Üç'ün Çekilişi'ni Silahşor'dan daha çok sevdim, daha başarılıydı. İlk başlarda iki dünya arasındaki etkileşimi hoş karşılamasam da King kurgusuyla ve anlatımıyla bu sorunu ortadan kaldırdı. Zaman zaman sıksa da okurken genel olarak ilgi çekici ve güzel bir kitaptı. Silahşor'dan çok sevsem de seriye dair beklentilerim açısından kitap yine biraz zayıf kaldı, sanki olaylara açılan kapı, ara kitap havası vardı kitapta. 


  Zaman zaman olaylar daha hız kazanıp ve ilgi çekici hale gelse de genel olarak durgun bir kitaptı. Karakterler açısındansa güçlü bir kitap, karakterleri sevdim. Odetta ve Jake Mort hem farklı hem iyi karakterlerdi, Jake kitapta biraz daha fazla yer alsın isterdim.



Kitaptaki illüstrasyonlardan biri
  Kitabın en kötü yanı kesinlikle çevirisiydi. Korkunç bir çevirisi vardı ve okurken çok rahatsız etti beni, serinin diğer kitaplarını Nejat Ebcioğlu'nun çevirmediğine nasıl sevindim anlatamam. Çeviri her ne kadar rahatsız etse de bunun için puan kırmayacağım, bunun yazara haksızlık olduğunu düşünüyorum. Sonuçta yazarın çeviride etkisi yok.

  Genel olarak güzel bir kitaptı, ara ara sıkılsam da çoğu zaman severek okudum. Serinin bundan sonra daha çok hız kazanacağını ve hikayenin rayına oturacağını düşünüyorum, umarım öyle olur ve çevirisi daha iyi olur ve de resimler olmaz (çok gereksiz buluyorum içindeki illüstrasyonları). İyi okumalar :)





Alıntılar


"Kapı, arkasında gizli hayal bulunan hileli resimlerden birine benziyordu. Başlangıçta yaşamın gizli kalmış bölümünü göremiyor; oysa onu bir kez görünce ne denli uğraşırsanız uğraşın bu kez görmemezlikten gelemiyordunuz."
"Kendimizde görmek istediklerimizle gerçekten ne olduğumuz pek nadir birbiriyle çakışır."



Puanım


 

  

0 yorum:

Yorum Gönder