26 Temmuz 2016 Salı

Denek - Robin Cook | Kitap Yorumu

Orijinal Adı: Nano
Seri: Pia Grazdani #2
Önceki Kitap: Ex
Yayınevi: Sayfa 6
Sayfa Sayısı: 464
Baskı Yılı: 2012
Goodreads Puanı: 3.11  (2,463 Oy)

Arka Kapak Yazısı

Pia Grazdani, nanoteknoloji konusunda araştırmalar yapan Nano adlı bir şirkette çalışmaktadır. İşine bağlı, genç ve güzel bir kadındır.

Bir gün dağ yolunda koşu yaparken, yerde yatan Çinli bir adam görür. Adamın kalbi durmuştur. Pia hemen kalp masajına başlar ve ambulans çağırır. Ancak adam aniden kendine gelir. Üstelik gayet de sağlıklıdır. Gelen ambulansa binmeyi reddedince, Pia onu bir şekilde ikna eder ve onunla birlikte hastaneye gider. Ne var ki çok geçmeden Nano'nun üst düzey yöneticilerinden biri, özel korumalar eşliğinde hastaneyi basar, alınan kan örneklerine el koyar ve Çinli adamı apar topar hastaneden çıkarır. Bu tuhaf durumdan şüphelenen Pia, çalıştığı şirket hakkında daha fazla şey öğrenmeye karar verir. Ancak karşılaşacağı gerçekler onu dehşete düşürmekle kalmayacak, hayatını da tehlikeye sokacaktır.

Tıbbi gerilimin öncü ismi Robin Cook, Denek ile tıp teknolojilerinde çığır açmak için ahlak ilkelerini hiçe sayan, acımasız ve hırslı şirketlerin yüksek güvenlikli kapılarını aralıyor.

Nefes kesen, uyku kaçıran, müthiş bir gerilim.

Yorum

  Hakkında hiç bilgi sahibi olmadığım ve öylesine ilgimi çektiği için elime alıp okuduğum kitaplar vardır. Genelde iyi bir araştırma yaparak başlasam da bazen gelişine okuyup, kendime sürpriz yapmayı seviyorum, hakkında hiçbir bilgim yokken başlıyor ve kitaptan ne çıkacağını okudukça anlıyorum. Denek'te benim için bu kitaplardan.

  Robin Cook'u daha önce duyduğumu hatırlamıyorum ancak bu kitabı bitirdikten sonra öğrendim ki yazarın hayli sayıda kitabı varmış ve bir çoğu Türkçe'ye çevrilmiş. Yazar genelde tıbbi gerilim romanları yazıyor, bunda tıp geçmişinin olması da göz ardı edilemez tabii. Bende Denek'e türünün tıbbi gerilim olması nedeni ile başladım. Tıpla ilgilenmesem de tıbbi gerilim romanlarını seviyorum, özellikle de Tess Gerritsen'dan sonra bu tür hayli ilgimi çeker oldu.

  Denek, Pia Grazdani serisinin ikinci kitabıymış, ne yazık ki ilk kitabı ülkemizde çevrilmemiş ya da ben bulamadım. Pia Grazdani, nanoteknoloji firmasında çalışan, azimli ve içine kapanık biri. Sosyal problemleri olsa da iş hayatında oldukça başarılı bir kadın, aslında Pia bu tarz romanlarda sıkça rastladığımız karakterlere çok benziyor, sadece geçmişi ve çevresi biraz daha hareketli.

  Pia Çinli bir koşucunun kalbi durduktan sonra kendine gelmesine ve sağlıklı bir insan gibi görünmesine şahit olur ve ardından yaşanan  bazı olaylar ile şüpheye düşerek şirketi ve şirketin bilmediği sırlarını araştırmaya başlar. Ele geçirdiği bilgiler hayatının tehlikeye girmesine sebep olacak kadar tehlikelidir.

  Kitap genel olarak klişelere bağlıydı, okurken sizi şaşırtacak pek fazla detay yok. İlk 140 sayfa kadarı oldukça durgun olsa da geri kalan daha hareketli ve okunasıydı. İlk sayfalar gerçekten oldukça sıkıcıydı, iyi yazılamamış bir aşk romanı okuyor gibi hissetmiş, kitabı bıraksam mı diye düşünmüştüm. Yazar giriş bölümünü keşke o kadar uzun tutmasaydı. Gelişme bölümü girişe nazaran daha hareketliydi ve olaylar gelişmeye başladıkça kitap çekici hale geldi.

  Denek'in konusu da olayların gelişim tarzı da oldukça klişelere bağlıydı. Yazarın nanoteknoloji ve tıp bilgilerini kullanma tarzı genel olarak iyi olsa da, kitaptaki aşk romanlarına özgü entrika ve detayların önemli bir yere sahip olmasından hoşlanmadım, kitabı basitleştiren detaylar olmuşlardı.  Kitabın sonu ise güzel bitti, biraz açık uçlu ve gizemliydi. Serinin devamı gelecek gibi görünüyor ancak bu konuda bilgi edinemedim.

  Denek genel olarak güzel bir roman olsa da klişelere fazla bağlı ve -bana göre- gereğinden fazla aşk romanlarına özgü detay vardı. İlk sayfalar durgun olsa da geri kalan bölümler pek sıkıcı değildi ve rahatça okudum. Müthiş bir tıbbi gerilim olmasa bile nanoteknoloji gibi detaylarla size yeni bir şeyler okuma fırsatı sunacak bir roman. İyi Okumalar. :))

DüzenlemeSerinin ilk kitabının çevrildiği ile ilgili net bir bilgi bulamamıştım ancak tesadüfen öğrendim ki aynı yayınevi tarafından Ex ismiyle çevrilmiş, ilgilenenlere duyrulur. :)

Puanım

2.5

44 yorum:

  1. Tıbbi gerilim türünü ilk defa duyuyorum. Bu arada kitabı aşk kitabı olarak da okuyabiliriz anlattigina göre :) Güzel bir paylasimdi.

    YanıtlaSil
  2. Tıbbi gerilim hoş bir tür, bir ara denemelisin bence. :)
    Aşk romanı olarak okunmaz elbet, o kadar değildi tabii ki. Sadece o türe özgü detay fazlaydı bence.

    YanıtlaSil
  3. ooooo heycanlı diyosuun okunurmuuuş o zamaaan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geneli olmasa da bazı bölümleri heyecanlıydı ama çok değil. :)

      Sil
  4. Şekil şukul kitapları severim :d Tess Cristine kitapları da tıbbi gerilim üzerine çoğunluğu onun da kitaplarını başarılı buluyorum bu da benm naçizane fikrim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tess Gerritsen'dan bahsediyorsunuz değil mi? Benim de çok sevdiğim bir yazardır, kitaplarını seviyorum. :)

      Sil
  5. Esma tezgi bilgi için teşekkürler. Kitabın sonu çok kötü bitti sanırsam devamıda yok. Çok merak ediyorum. Günlerce aklımı kurcalıyacak yazara kızgınım. Kitap hakkınd konuşmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bildiğim kadarıyla yazar serinin devamını yazmadı, yazacak mı bununla ilgili fikrim de yok ama belli de olmaz tabii. Ben kitabı okuyalı biraz zaman geçti o yüzden nasıl bittiğini tam olarak hatırlamıyorum. :)
      Genel olarak karakterleri ve olayları hatırlasam da ayrıntılar çok net değil.

      Sil
    2. Bu kadar çabuk yazmana sevindim.kitabı bugün bitirdim. Sonunda pianın babası eve baskın veriyordu tabi bunu çinli ayarladı yani kız nerede bilinmiyor. Zachinde uçağı patladı .bizim paulla george da öylece kaldı :)

      Sil
    3. Pia nerede belli değil (kitaba göre kadın ticaretçilerine gitti) georgunda ve paulun hali ne acaba merak ediyorum.5 senedir devamı gelmediğine göre bundan sonra sanmam. Yazar 2 kitap devam ettrip bu kadar bağladıktan sonra yaptığı sinir bozucu :))

      Sil
    4. Evet şimdi daha net hatırlıyorum, ben geçen yıl Temmuz'da okumuşum üstüne bir çok kitap gelince unutmuşum. İsimleri ve olayları yavaş yavaş hatırlıyorum. Aslında ben kitabın açık uçlu bir şekilde bitmesini sevmiştim, belirgin sonlar bir süre sonra sıkıyor. Yazar devamı gelecekmiş gibi yazmıştı ancak devamı gelmedi. Belki de seri beklediği etkiye sebep olmadı. Ama yazarların işin belli olmaz tabii mesela Stephen King Doktor Uyku'yu Medyum'dan yirmiyi aşkın yıl sonra yazdı. :)
      Ben Pia'nın sonunu tamamen unutmuşum. Daha iyi bir son sanıyordum. :D

      Sil
    5. Evet yazar yeni kitap için açık kapı bıraktı. Pianın durumu kesin belli değil ama en son kadın ticareti hakkında konuşuyorlardı o çekik gözlüler.umarım devamı gelir.ben yeni bitirdiğim için etkisinde kaldım.dün 3 e kadar yatmadım kitap için. Bu somucu beklemiyordum. Bir kaç gün etkisinde kalacağız artık :) umalımda Stephing King gibi uzun bir süre beklemesin :)

      Cevapların için teşekkürler.kitabı okuyan biriyle konuşmak iyi geldi. İleride yazarı bulup yeni kitap için kafasına silah çekeceğim :)))

      Sil
    6. Son cümlede anlatım bozukluğu var kusura bakma :) çekeceğim olmamış 😂

      Sil
    7. Kitabın o kıpır kıpır etkisi geçip de zihninde daha çok oturduktan sonra sonunun böyle olmasına sevineceksin muhtemelen, kitabın sonu kafa karıştırıcı ve insanı merakta bırakıyor bu da bu tür kitaplarda pek bulunmayan bir özellik. Zamanla sendeki kalıcı etkisi hoşuna gidecektir, diye düşünüyorum. :)
      Kitaplarla ilgili konuşmaktan her zaman zevk alırım, zamanla kitap okudukça yine üzerine konuşabiliriz, insan kitaplarla ilgili konuşacak çok az kişi bulabiliyor ne yazık k i. :)
      Ve son olarak o cümleye yakışmayan çekmekten çok silah bence. :) Yazarın ülkemizde çıkan daha bir çok kitabı var, onlara göz atabilirsin. Ya da bu serinin ilk kitabı Ex'i okumadıysan okuyabilirsin. Ben onun varlığını sonradan öğrendiğim için kalmıştı.

      Sil
    8. Okudukça konuşmak isterim yeni bir kitap daha aldım. Senden de kitap tavsiyesi isterim.Konuşmak için bu bloğa kayıt mı olmak gerekli ?

      Silah konusunda haklı gibisin :) Karşılaşırsam rica etmeyi denerim (nasıl karşılaşacaksam :) )

      Sil
    9. İstersen bloga yorum bırakabilirsin, istersen mailden ulaşabilirsin. Her türlü buralardayım. :)
      Güncel bir liste olmasa da burada önerdiğim bazı kitaplar mevcut; http://yorumatolyesi.blogspot.com/p/onerdigim-kitaplar.html

      Yazara mail atabilirsin, böyle şeyleri dikkate alan yazar çok. :)

      Sil
    10. Blog yazarınından mı bahsesiyorsun ?

      Liste için teşekkürler.
      Bende sana marie lu nun efsane serisini öneririm. 3 kitaptan oluşuyor ilk kitabını okuyabildim.

      Sil
    11. Yazar derken Robin Cook û kast etmiştim. :)
      Seriyi çok duydum ama okumaya yeltenmedim hiç, bir ara bakmaya çalışırım. Bu sıralar klasiklere ağırlık verdim pek aksiyon okuyamıyorum. :)

      Sil
    12. Yazar benim mailimi okur mu ?

      Paylaşımlarına bakıyorum duymaman imkansızmış zaten :)

      Sil
    13. Teşekkürler :) Çok sık kitap okuyup, kitapla ilgili sitelerde bulunmaya çalışıyorum. Goodreads çpk güzel bir sitedir, öneririm, bir çok okur ve kitap tanımaya fırsat veriyor.
      Bazı yazarlar okur yorumlarına çok dikkat ediyor, şansını denemekten ne zarar gelir? :)

      Sil
    14. Robin Cook un facebook sayfasındayım. Okurlarının yorumlarının çoğuna cevap vermiş . Mesaj yolladım beklemedeyim :)

      Ayrıca yeni bir paylaşımda hemen yorum yapacağım :)

      Sil
    15. Süper. 👍 Yazar aktifse bir mesajından bir mesajına mutlaka döner. :) Bendw merak ediyorum artık sonucu.

      Sil
    16. Bilgilendireceğim :)

      Benim dememle yazarsa hahaa :)
      Şansımızı deneyelim

      Sil
    17. Benden başka ısrar edenler vardır herhalde.

      Sıkmıyorum umarım seni😒

      Sil
    18. Konu kitaplarken sıkılmak zor bence. :))
      Uzun zamandır bloga giremiyorum zaten, şu sıra okumaya zor vakit buluyorum ama kitaplardan konuşmak güzel geldi. :))
      İlk mesajına olmasa da bir iki denemeye yazarın döneceğini düşünüyorum ben. Dönmese bile denedin sen bu yetmez mi?

      Sil
    19. Desenize zamanlamam iyi :)
      Evet yapabilecek başka birşeyimiz yok. Bir iki güne umrumda olmaz sanırım:) (her zaman takipte kalacğım )

      Önerdiğiniz kitaplardan kütüphanede olanları okuyacağım.ilçe kütüphanesi olduğu için fazla kitap yok üniversitede daha çok seçeneğim olur .
      Şuan elimde Edgar Wallage den KUSURSUZ adlı kitap var. Polisiye romanı.
      Biraz hakkınızda konuşmak isterim. Sanırım bilgisayardan yazıyorsunuz,imla kurallarınız müthiş ( telefondan imla kuralları sıkıntılı benim için kusura bakmayın dikkatsiz yazdığımda size düzgün cevap verememiş gibi hissediyorum .)

      Bir diğer konuysa çok saygılı konuşmak beni gerçekten mutlu etti. Kendimi romanlarda birbiriyle konuşan amerikalılar gibi hissettim.bende pia gibi sosyal biri değilim. sizinle bu kadar saygılı ve seviyeli konuşmak benim için müthişti.18 yaşındyım ne demek isteğimi anlamışsınızdır umarım .
      İyi geceleriniz olsun.




      Sil
    20. Yorumun beni çok mutlu etti, teşekkür ederim. İmlaya önem vermeye çalışıyorum, dilimizi doğru kullanmamız gerektiğini düşünüyorum çünkü.
      Seninde seviyeli konuşman ve kitaplara ilgili olman takdire değer. Çoğu insan seviye konusunda büyük sıkıntı yaşıyor ne yazık ki.
      Edgar Wallace'dan Parmak İzi'ni okumuştum ben, yazar yaşadığı döneme göre fena yazmıyor gibi. Kusursuz'u seversin umarım.
      Kütüphanede hangi kitaplar var öğrenmek istersen, kütüphane Kültür Bakanlığı'na bağlı ise koha'dan öğrenebilirsin.
      Eğer herhangi bir sorun olursa kitaplarla ilgili konuşmak istersen bana esmatezgi@gmail.com adresinden ulaşabilirsin.
      Güzel yorumun için teşekkürler, iyi geceler. :)

      Sil
    21. Koha hakkında bilgim var teşekkür ederim.

      E posta bilgilerinizi not aldım.

      Kitabın bitmesini bekleyip yorum yazmak istedim. Sherlock Holmes okumuş bir yazar:) Sherlock holmes ve Conan Doyle dan bir kaç yerde söz etti. Benim için çok değerlidirler:) Sanırım yazmaya onlardan ilham alarak başlamış. Hikayesinde karmaşık bir olayı ele almaya çalışmış. Başarmışta. Eksikleri yinede var gibi ama kesinlikle okunur..
      Birkaç şey daha eklemek gerekirse :Gerilimli yerleride oldukça fazla. Denek gibi içinde fazla romantizim yoktu. ( deneğe göre hiç yok :)) )

      Görüşmeyeli iyisinizdir umarım.


      Sil
    22. Teşekkür ederim, iyiyim, sizde öylesinizdir umarım. :)
      Kitabı hızlı bitirmişsiniz, yazarın akıcı bir dili var zaten. Çok başarılı bir tekniği olmasa da (en azından benim okuduğum kitabı öyle idi) yaşadığı döneme göre iyi bir polisiye yazarı diyebilirim. Holmes'ü bende çok severim, okuyacağım hala bir çok kitabı olsa da okuduklarımı seviyorum.
      Polisiyelerde romantizmi pek sevmiyorum açıkçası ama yerinde gerilim bu türe gerçekten çok yakışıyor.
      Bu sıra aktif ve hızlı okuyabildiğinize göre kitap sıkıntısı çekebilirsiniz, ben böyle dönemlerde e-kitaplara da başvururum, tavsiye ederim. :)

      Sil
    23. Bende iyiyim teşekkürler.
      Yazar hakkında söylediklerineze katılıyorum.Sherlock un tüm kısa hikayelerini okudum,3 tane uzun hikayesi kaldı.Hepsini okumadığınız iyi olmuş insan özlüyor. Ben son 8 hikayesini iki seneye yayarak okudum :)
      Gerilim gerçekten yakışıyor. Denekte gerilim varmıydı şüpheleniyorum.
      E kitabı hiç kullanmadım. Sanırım telefondan okuyoruz. Ben gözler için sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Kütüphanede kitap çok gibi :)Kütüphanede dolanıp kitap araştırmak hoşuma gidiyor sanırım kitap okuyan herkezde vardır :)
      Verdiğiniz listedeki kitaplara kohadan bakıcam. Varsa okumak isterim.
      Yorumu görürseniz iyi geceler:)

      Sil
    24. Bende çok sevdiğim kitap ya da serileri zamana yayarak okumayı seviyorum, bitince insan üzülüyor.
      E kitap bir tercih tabii, taşıma kolaylığı gibi bazı açılardan çok faydalı olsa da gerçek kitaplar kadar iyi olamaz tabii ki.
      Listedeki kitapları bulamazsanız başka önerilerde bulunmaya çalışırım. :)
      Kütüphane de ya da kitapçıda uzun zaman geçirmek gerçekten büyük bir zevk, insana huzur veriyor.

      Sil
    25. Evet yayabildiğiniz kadar yayın :)
      Önerdiğiniz kitaplardan seri olanlara bakamıyacağım çünkü seriler tam olmuyor. Bilim kurguda olasılıksızı okumya karar verdim. Kütüphanede bulunuyor.
      Liste bittikten sonra sizden öneri isterim.

      Distopya nedir ? :)
      Martin Edeni görmek beni sevindirdi.
      Okuduğunuz her kitap hakkında paylaşım yapıyor musunuz ?

      Sil
    26. Bir kaç yıldır okuduğum kitaplarla ilgili düzenli paylaşım yapıyorum, bir kaç aydır eskisi kadar aktif değilim. Özellikle yazın okuduğum kitaplarla ilgili paylaşım yapamadım, şu ara Goodreads'te kısa yorumlar yazıyorum sadece.

      Distopya, anti ütopya demek. Baskıcı bir devlet yönetimi, kendi kararını veremeyen ve özgür olmayan insanların var olduğu kurgular. Ütopyanın tersine felaket senaryoları yer alıyor. İşte yazarlar yeni bir dünya ya da toplum düzeni kurguluyor, sonra kurguladıkları kötü sistemi eleştirerek gerçek hayattaki bir çok noktaya değiniyorlar. Benim çok sevdiğim bir tür, denemenizi tavsiye ederim.

      Martin Eden çok sevdiğim bir kitaptır, sanırım sizde seviyorsunuz, bunu bilmek güzel. Jack London'ın Demir Ökçe adlı eseri de bir distopya romanı bu arada.

      Olasılıksız benim okuduğum ilk aksiyon romanlarındandı, o zaman çok sevmiştim. Belki şuan o kadar sevmem ama kendi türünde iyi bir kitap. Aynı yazarın Empati adlı kitabı da güzeldir.

      Sil
    27. Paylaşımlarınızın azalmasının nedeni ilginin azalması mı yoksa sizmi sıkıldınız ?

      Distopya bana sıkıcı gibi geldi :) Ama kesinlikle deneyeceğim.Kısa bir romanını bulursam tabi :)

      Jack Londonun çok kitabını okudum. Köpeklere,uzun be tehlikeli kış yolculuklarına olan ilgisine hep hayran kalmışımdır. Aynı çerçeveden bir sürü romanı var . Sanırım Kuzeye yolculuklarından çok etkilenmiş.( Kuzey olduğunu düşünüyorum)


      Olsalıksız üzerine neler okudum diyorsunuz :) Sanırım tüm yıl aynı tempoyla okuyorsunuz :) hayran kaldım. Çok gezenmi bilir çok okuyanmı ? Yada mi ayrı yazılır diyen mi ? :)

      Sil
    28. Yazım yanlışları için üzgünüm . Okurken zorlanacağınızı hisseder gibiyim :) Birkaç güne görüşmek üzere iyi geceler.

      Sil
    29. Blog tutmamın amacı hiçbir zaman okunması olmadı, kitaplarla ilgili paylaşım yapmayı sevdiğim için ve ne düşündüğümü ileride de okuyabilmek için yazıyordum. Okumaya dahi zor zaman bulmaya başlamıştım öyle olunca yazıya zaman ayıramaz oldum, şu sıralar daha çok zamanım var ve artık geri yazmaya başlamak istiyorum.

      Zamanla kitap zevkim değişti, artık aksiyon romanları o kadar ilgimi çekmiyor ve bu türü okudukça klişelerin ne kadar çok yer kapladığını görüyor insan, bu da beni sıkıyor biraz.

      Düzenli olarak kitap okumayı seviyorum, bazı zamanlar çok okumak yerine genel olarak belli bir tempoyla ilerlemek daha faydalı bence. Ve bilmek isteyen bilir. :)

      Okudukça ve uzun yazılar yazmaya başladıkça yazım hataları düzelir, insan bir süre sonra istemsizce kurallarına göre yazmaya başlıyor. Uğraşmadan güzel ve kurallı cümleler kurabiliyorsunuz.

      Sil
    30. Merhabalar Esma Hanım.Olasılıksızı kütüphaneden başka biri almış.Bende diğer öneriniz olan empatiyi aldım.1 saat önce bitirdim. Eğer yakın bir zamanda okuduysanız birkaç şey sormak isterim.

      Blogda yazma nedeninizi çok iyi anladım ve tebrikler.Bence yazmak kolay bir şey değil ve gerçekten tebrik ediyorum.

      Sanırım hiçbir zaman uzun yazılar yazmacağım ama bu yazdıklarımda benim için gayet yeterli. Size yazma hayatınızda başarılar diliyorum . Bir kaç kitapda siz çıkartırsınız umarım :)

      Bilmek isteyen bilirde ayrı bir bakış açısı olmuş :) Sanırım bilmek isteyin öğrendikleri hayatı boyunca aklından çıkmaz. Okulda öğrettiklerinin aksine :)



      Sil
    31. Çok hızlısınız, Fawer'da kendini okutuyor ama çok hızlı ilerliyor kitapları. Ben okuyalı yaklaşık üç buçuk yıl oldu. Kitap genel hatlarıyla hala aklımda, yardımcı olabileceksem olmaya çalışırım. :)

      Teşekkür ederim, kitaplarla ilgili yazı yazmaktan hoşlanıyorum, zaman zaman da dönüp bakıyorum, çok faydalılar bence. :)

      İşte hepsi insanın istemesine bağlı olan şeyler, öğrenmeyi sağlayanın istek olduğunu düşünüyorum, o yüzden önce isteği sağlamak gerek.

      Sil
  6. Üniversite başlayana kadar hızlı olmaya çalışacağım :) Kitapta çocukları kaçıran örgütün amacını anlayamadım. Sanırım seçimler için yaptılar.

    Ali Fuat Başgil :"Yazı yazmayı öğrenmek, her şeyden önce düşünmeyi öğrenmektir." Demiş:) Siz düşünmeyi biliyorsunuz. Bilmekte istiyorsunuz. Bilmek isteyen bilir.

    Sanırım bundan sonra sizinle konuşamayacığım :( Her kitaptan sonra rahatsız ediyorum kusura bakmayın.
    Robert Cook tan bilgi alırsam size dönerim.

    Tanıştığımıza memnun oldum. Allaha emanet olun abla.( Büyük olduğunuzu düşündüm.)

    YanıtlaSil
  7. O örgütü hatırlayamadım ama geneli çocukları kaçırıp kullanmak için yapılmış hamlelerdi gibi anımsıyorum.

    Teşekkür ederim, söz de çok güzelmiş. :)

    Kitaplarla ilgili konuşmak benim için hiçbir zaman rahatsızlık değildir, istediğiniz zaman buradayım. Ve tanıştığımıza bende memnun oldum, evet büyüğüm (çok da değil :D ). :))

    YanıtlaSil
  8. Tamam yazıyorum o zaman.:)
    Yazarın adı robin cook tu pardon :)
    Onları daha çok kullanırlar. Yazık.Yazar psikopat biraz :)Gerçeklik payı olmasıda ürkütücü. Çocuklar değilde bu gizli deneyler ve işkence kullanan örgütleri düşünükce gerçekten ülkemiz müthiş. 1 ay önce, işte asker bir abi acayip işkenceler anlattı. İnsana bunlar yapılırmı ya.
    DEAŞ ın elinde 2 askerimiz rehindi. Sanırım 2 ay ellerinde kaldı.Cenazeleri deaşlı leşlerle takas edilmişti. Neler yapmışlardır düşünemedim.

    Görüşmek üzere Bayan Tezgi.🖑🖑👋

    YanıtlaSil
  9. Bu mesajları herkes okumuyordur umarım. İsterseniz silin. Ben ara sıra yazarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkese açık bir mecra olduğu için giren görebilir, burada spoiler da vermiş olduk. Bir dahaki sefere mail adresimden ulaşabilirseniz daha iyi olur.

      İnsan okudukça ya da görüp-duydukça inaanlığından soğuyor maalesef çok kötü şeyler yaşanıyor dünyada. :(

      Sil
    2. Tamamdır. Teşekkürler...

      Sil