14 Temmuz 2016 Perşembe

Mr. Robot (1. Sezon) | Dizi Yorumu


  Herkese Merhaba! Siz dizi izler misiniz bilmiyorum ancak ben pek izlemem, nadiren hoşuma giden bir dizi bulursam izlerim. Ve Mr. Robot'ta bunlardan biri. Geçen yıl ilk çıktığı sıralar keşfetmiş ve beğenince kısa sürede sezonu bitirmiştim. Bu yılda beğendiğim için Sümeyye'ye önerdim ve ikinci sezon başlamadan birlikte birinci sezonu izledik.



  Öncelikle diziden haberi olmayanlar için konusundan bahsedelim,  Elliot Alderson gündüzleri siber güvenlik şirketinde çalışan sıradan mühendisken geceleri dünyayı görünmeyen elden kurtarmak isteyen bir hacker. Evet, Elliot kapitalizme savaş bir hacker. Kapitalizme savaş açan tek hacker o değil ve her hacker iyi tarafta değil tabii ki.


  Dizi hack, biligsyarlar ve hackerlar arasındaki düzlemde oldukça ilginç ve gizem dolu bir şekilde ilerliyor.

  Kişisel görüşlerimize gelecek olursak; dizinin en sevdiğimiz ve bizi kendine yanı hackerlar ve gizemdi. İlk bölümden itibaren bu özellikleri dizide bolca bulabiliyorsunuz. İlk bölümler durgun ve biraz da akıl karıştırıcı olsa da diğer bölümlerde dizinin mantığını çözünce daha iyi anlıyor ve severek izlemeye başlıyorsunuz, yani bir kaç diziye şans vermek gerek. Her bölüm heyecan artsa da bizim hoşlanmadığımız nokta, belki de tek nokta dizinin son bölümlerine doğru ortaya çıkan bazı gerçekler. Keşke hiç olmasaydı dizinin bu yönü dedik.



  Bunların dışında karakterleriyle, diyaloglarıyla ve mesajlarıyla özgün ve kaliteli bir yapım. Aksiyon olmasa da dizi de bolca olayla karşılarşıyorsunuz ve hepsi de yaşamdan bir parça içeriyor.

  Karakterlerin bir çoğu özgündü ve hepsi oldukça iyi kurgulanmıştı, oyuncular pek tanıdık olmasalar da hepsi rolünün hakkını veriyor bizce. Hatta bazı karakterler bizi oldukça etkiledi, hem farklı hem ürkütücülerdi.



  Son bölüm çok iyi bir şekilde bitti, ben bir yıldır çıldırıyorum. :D Diğer sezona bolca gizem bıraktı ve aklınıza kazınacak bir sahne ile veda etti. Açıkçası biz çok etkilendik ve ikinci sezona bir an önce başlamak istiyoruz. İkinci sezonun ilk bölümü de dün yayınlandı ve bizde çok geçmeden izleyeceğiz.

Ve bonus, en sevdiğimiz sahnelerden biri;

5 yorum:

  1. Bence efsane diziler arasında yerini alacak devam ederse, henüz daha yolun başında tabi. Yeni sezon da başladı artık, beni en çok Fight Club havası barındırması ve gizemli yönü etkilemişti. Günümüz toplumuna dair çarpıcı tespitlerini de atlamamak gerek tabi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizem ve gerçekçi tespitleri diziyi alıp bambaşka bir yere taşıyor gerçekten. :)
      Yeni sezonu ben pek sevemedim, ilerleyen bölümler ne olur bilmiyorum ancak Elliot'un malum problemleri diziye bakışımı değiştirmeye başladı. :/

      Sil
  2. Başlamayı kesinlikle düşündüğüm dizilerden birisi, az kaldı 😂 Tekrar karşıma çıktı, hatırlattığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlar ve seversiniz umarım. Gerçekten güzel bir dizi, kaçırmayın derim. :)

      Sil
  3. Salam, blogunuza xoş gəldim :)) Bu serialın/dizi ilk sezonunu bitirib ikinciyə keçmək istəyirəm tez. Çox maraqlı və fərqlidir. :)

    YanıtlaSil