8 Ekim 2017 Pazar

Başmeleğin Gözdesi (Lonca Avcısı #3) - Nalini Singh | Kitap Yorumu

Orijinal Adı: Archangel's Consort 
Seri: Guild Hunter #3 
Sonraki Kitap: Başmeleğin Kılıcı
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Baskı Yılı: 2016
Goodreads Puanı: 4.24  (29,553 Oy)


Arka Kapak Yazısı
   Vampir avcısı Elena Deveraux ve sevgilisi, ölümcül Başmelek Raphael New York'a geri döndüklerinde yeni bir tehlikeyle karşı karşıya kalmışlardı... Bir okula saldıran vampirin geride bıraktığı manzara tamamen dehşet vericiydi; ve bu daha bir başlangıçtı. Kana susamış vampirlerin sayısı bir bir artarken şehrin sokakları kana bulanmıştı. Daha da kötüsü Raphael'in kendisi de yavaş yavaş kontrolünü kaybetmeye başlamıştı; gökyüzünü açıklanamayan kara bulutlar kaplamış, yeryüzü sarılmıştı.

   Kehânet ürkütücü bir şekilde gerçekleşiyordu: Hain ve kadim bir ölümsüz diriliyordu. Vahşi rüzgârlar onun adını fısıldıyordu: Caliane. O, oğlu Raphael için geri dönmüştü. Bunun için yolunun üzerinde ne varsa yok etmeye hazırdı, ve yolunun üzerinde tek birisi vardı: Elena, oğlunun yok edilmesi gereken gözdesi...


Yorum
   Serinin ilk kitabını okuduğumda fena değil devam ederim demiştim. Fantastik serilerde vampirlere, uzaylılara bile saygım var ama melek olunca itici geliyordu ve hep önyargılıydım. Önce Hush Hush serisini okudum. Tüm klişelerine rağmen onu ilk okuduğum zamanlar çok fazla benzeri fantastik-young adult okumadığım için sevmiştim. Bu serinin ilk kitabı da açıkçası önyargılı olduğum kadar itici gelmemişti. Ama ikinci kitapta ufaktan sıkılmaya başlamıştım. Yine de üçüncü kitabına bir şans vereyim dedim. Ben ilk iki kitabı satın almıştım art arda okudum. Tam o sırada üçüncü kitabı çıkmıştı ama ilgimi çekmiyordu, bir türlü elim gitmiyordu. Geçen haftalarım biraz yoğun geçtiği için, hızlı okunabilen, karışık olmayan bir roman düşünürken bir fantastik-young adult okuyasım geldi e-kitap önerilerinde görünce indirip okumaya başladım serinin üçüncü kitabını. Aman Allahım oda ne? Yazar serinin her kitabında gittikçe çamura bulanıyor sanki. İlk kitabını da öyle çok beğendiğim söylenemezdi ama üçüncü kitabı tam bir hayal kırıklığı idi benim için.



   İkinci kitap heyecanlı sayılabilecek bir noktada bitmişti. Bu kitabın başları aslında heyecanlı ve merak uyandırıcı şeyler oldu. Ama sonradan hevesler boşuna çıktı ve kitapta olması gereken gelişmeler bir türlü gerçekleşmedi. Kitap çok yavaş ilerledi, normalde bu tarz kitaplar okuduğunda akıp gider, 2-3 güne bitirirsin ama bu kitap neredeyse 1 hafta süründü. Birde sırf kitaba hareket katmak için yazarın araya farklı karakterler sokma çabası yok mu, beni deli ediyor. Kitapta bazı yerler çok karışık ve saçma geldi. Hepsine katlanılır da kitapta aksiyonun daha geri planda olup sürekli öpüşme-koklaşma, aşk pıtırcıklığı yerleri çok fazla idi atlaya atlaya okumamak için kendimi zor tuttum. Keşke Elena ilk kitapta tanıdığımız karakterinde kalabilse ve bunca taviz vermeseydi.

   Dil sade ve anlaşılırdı. Eğlendiren, sempatik diyaloglar da oldu ama kitap serinin ilk iki kitabına kıyasla biraz yavaş ilerledi. Bundan sonraki kitaplar Elena-Raphael’i değil başka karakterleri işleyecekmiş diye bir bilgi öğrendim kitabı araştırırken aslında merak ettiğim karakterler var. Bu iki karakter yüzünden geri planda kalmış ama yazarın onları da iyi işleyeceğini düşünmediğim için seriye devam etmeyi düşünmüyorum. Zaten gereksiz yere uzatılmış bir seri. Kitaplara düşük puan verince kendimi kötü hissediyorum ama öyle kitaplar var ki onlarla kıyaslandığında yüksek puan versem o kitaplara haksızlık olacak. Beni affet Nalini ama cidden hayal kırılığı idin. Okumanızı tavsiye etmem. Bol kitaplı günler. :)



Puanım

17 yorum:

  1. fantastik romanlar nedendir bilmem okuma listemin hep en sonunda yer alıyor,
    teşekkürler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevk meselesi, her insan sevmez. Yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Bıraktıysan mutlaka bir sebebi vardır sevsen ve cidden seni bağlayıcı bir yönü olsa bırakmazdın muhtemeln. Yorum için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Brrrr...:))Ben bu kitabı okumaya cesaret edemem Sümeyye'ciğim, kabus olup rüyalarıma girer.:) kapaklar filan harika, çok albenili, tanıttığın için çok teşekkürler. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun beni gülümsetti gerçekten ebet kapaklar güxel ama içi biraz fos malesef ki. Sevgiyle kal :)

      Sil
  4. aman zaten seri uzun iş hiç girmeyim bu seriye o zaman :)

    YanıtlaSil
  5. İlk kitaptan sonra bırakmam isabetli olmuş diyorum yorumunu okuduktan sonra :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ilk kitapta bende bırakmayı düşünmüştüm çünkü beynim sinyal veriyordu okuma gitgide bozulacak diye ama üstüne iki kitap daha okudum ve yapılmadığımı üzülerek görmüş oldum ne yazık ki. Güzel yorumun için teşekkürler sevgiyle kal :)

      Sil
  6. seriler biraz ürkütücü oluyor benim için de :) okumamızı önermemen de hoşuma gitti bu anlamda :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bazı seriler gerçekten güzel ve okunabilir ama bu seni için böyle bir iddiam yok malesef. Yorum için teşekkür ederim :)

      Sil
  7. serilerin sonradan tozutmasını da hiç anlamıyorum , seri dediğin gittikçe güzelleşecek ki okuru sonrası için çeksin ama ne yazık ki bazı yazarlar son kitaplarda karakter eklemek gibi bir çabayla sona bağlayamamış olmalarının sıkıntısını okura yüklemeyi çok seviyorlar :D sevgiler ve keyifli okumarl dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet az ve öz sayıda da olsa dediğin gibi gittikçe güzelleşen seriler var. Ancak bu serinin onlardan olmadığı açık ve net. Sevgiyle kal :)

      Sil
  8. Bu seriyi indirmiştim, öylece duruyor. Vıcık vıcık aşklardan hiç hoşlanmam, durmaya devam etsin :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maleswf bu seride vıcık vıcık aşk fazlası ile var. İlk kitaptan beri hemde ama özellikle bu üçüncüde tamamen sevgi böcekleri filan gibiydiler. Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  9. Beklentiyi karşılamayan bir kitap demek ki :(( Zaten seri olan kitapları pek okuyamıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet beklentileri hiç karşılamıyor ne yazık ki. Yorum için teşekkürler :)

      Sil