13 Aralık 2015 Pazar

Çorak Topraklar (Kara Kule #3) - Stephen King | Kitap Yorumu

Orijinal Adı: The Waste Lands
Seri: The Dark Tower #3
Önceki Kitap: Üç'ün Çekilişi
Sonraki Kitap: Büyücü ve Cam Kule
Yayınevi: Altın Kitaplar
Sayfa Sayısı: 543
Baskı Yılı: 2003
Goodreads Puanı: 4.21  (104,430)


Yorum


  Roland'ın hikayesi kaldığı yerden devam ediyor ve bazı şeyler açıklığa kavuşuyor bu kitapta. Hala bir çok bilinmeyen var ancak açığa kavuşan ve daha anlaşılır hale gelen bir çok şeyde oldu. 

 Seride kitaplar giderek daha iyi hale geliyor ve bir çok şey daha anlaşılır hale geliyor. Bu kitapta özellikle Ka, ka tet ve khef'in ne olduğu daha iyi anlaşılıyor ve buna sevindim çünkü bir soru işaretiydi bu kavramlar. Ka, ka tet'i anladıktan sonra bir çok şey daha anlaşılır ve uygun göründü. Diğer soru işaretleri de kalktıkça serinin daha güzel bir hale geleceğine inanıyorum.


  Çorak Topraklar da serinin önceki kitapları gibi zaman zaman yavaşlayıp sıksa da geri kalan zamanlarda temposu yüksek ve güzel bir kitaptı. İçerisinde ilgi çekici ve sevindirici şeyler de yaşandı. Spoiler vermek istemediğim için bunlardan bahsetmeyeceğim ama bir karakterle ilgili gelişmeler beni mutlu etti :)
Roland veSusannah


  Bu kitapta serinin bilim kurgu yönü daha ön plana çıkarak önem kazanıyor ancak ben çok benimseyemedim. Yine de Blaine ve onun benzeri karakterler iyiydi ve okuması güzeldi.


  Çorak Topraklar güzel bir kitaptı hala Kara Kule serisinden beklediğimi alabilmiş değilim fakat  diğer kitapların daha iyi olacağını düşünüyorum. Özellikle Büyücü ve Cam Küre, çünkü onda Roland'ın gençliği anlatılacakmış ve ben Roland'ın Gilead da ki günlerini merak ediyorum. 

  
  Son olarak bu kitabın çevirisi diğer iki kitaptan daha iyiydi buna çok sevindim. Şimdilik seriye biraz ara vermeyi ve bir süre sonra devam etmeyi düşünüyorum. İyi okumalar :)



Puanım


  

1 yorum:

  1. Çorak Topraklar / Tozlu Şehirler-1 PDF indir – Epub Oku – Ücretsiz Mobil Download
    HOZ COMİCS tarafından yayınlanan Çorak Topraklar / Tozlu Şehirler-1 kitabını okumak ister misiniz? Sizlere Çorak Topraklar / Tozlu Şehirler-1 pdf indirme linki ve detaylarını vermeye çalıştık. Kollektif imzası taşıyan esere ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Bilimkurgu-Fantazya kategorisinde kendisine yer bulan Çorak Topraklar / Tozlu Şehirler-1 kitabı okumak için harika! Sizlere öncelikle pdf bağlantısını ve ardından da eser
    https://www.pdfindiroku.xyz/corak-topraklar-tozlu-sehirler-1-pdf-indir-epub-oku-ucretsiz-mobil-download/

    YanıtlaSil