8 Aralık 2016 Perşembe

Çelik Simyacı (#1-10) | Manga İncelemesi


 Bir kaç gündür blogla uğraşamadığım için yorum yazılarım birikti, bu akşam hazır oturmuşken birazını yazmak istedim.

  Geçenlerde Çelik Simyacı yani Fullmetal Alchemist'e başlamış, devam kararı için bir kaç cilt okuyacağımı buradaki yazımda belirtmiştim. İlk ciltten sonrası da çok hızlı geldi ve ben ne olduğunu anlamadan bir kaç ciltten fazlasını okumuştu bile. Aslında bu yazıyı da serinin üçte biri yani ilk 9 mangadan sonra yazacaktım ama ben yazıyı yazamadan bir cilt daha bitirdim.

  Çelik Simyacı beklediğimden daha eğlenceli bir manga serisi çıktı, her cilt oldukça hızlı ve keyifli ilerliyor. Her ciltte bir sürü olay yaşanıyor ve bir çok gizem aydınlığa kavuşuyor, tabii bu sırada yeni gizemler de seride kendine yer buluyor. Serinin mizahi yönünü seviyorum, seriye çok yakışıyor. Serinin diğer bir sevdiğim yönü de her başarının ve önemli olayın başkarakterlere mal-edilmemesi. Elric kardeşler her ne kadar iyi olsalarda yenilmez değiller ve her şeyin altından tek başın kalkamıyorlar, bu doğallık hoşuma gidiyor. Özellikle Amerikan tarzı olan baş karakter her şeyi başarır, en iyi odur durumunun olmaması beni cezbediyor.

  Çelik Simyacı'dan başka bir tek Ölüm Defteri'ni okuduğum için ister istemez onunla biraz karşılaştırıyorum. Ölüm Defteri'nde her sayı daha yoğundu, Çelik Simyacı'da sanki bir sayıda daha az olay yaşanıyor gibi. Ölüm Defteri'nde farklı bir atmosfer vardı sanırım o atmosferi başka bir seride yakalamak çok zor, o yüzden karşılaştırmayı bırakmak gerek. :)

  10 sayı içinde bir çok olay yaşandı, Elric kardeşlerin geçmişlerine dair gizemler aydınlandı ki ben en çok bu sayıları sevdim. Sözü fazla uzatmak istemiyorum, ben Fullmetal Alchemist'i çok sevdim, bir an önce diğer sayıları da okumak istiyorum. İnsana güzel vakit geçirttiriyorlar.
  Keyifli zaman geçirmek istiyorsanız ve manga seviyorsanız bu seriye göz atmanızı öneririm. :)

  Son olarak ilk on sayı için ortalama puanım; 4,25/ 5

6 yorum:

  1. Bir türlü sevemediğim türdür kendisi :)
    Keyifli okumalar ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yeni başladım manga okumaya sevdim ama. :))

      Sil
    2. Belki bir gün yeniden şans verebilirim. Sen de bana mangayı sevdiren blogger olursun cano :)

      Sil
    3. Umarım bu olur, sevinirim. :) Manga okumanın zevki farklı, önceden önyargılıydım okuyunca yıkıldı bunlar. :)

      Sil
  2. Keyifli okumalar... Sevgiler...

    YanıtlaSil