24 Aralık 2016 Cumartesi

Şarkı Önerisi #1 : Native Albümü - One Republic | Öneri Atölyesi

 

                                                                 Albüm İsmi: Native
     Çıkış Tarihi: 22 Mart 2013
Yapımcı Şirket: Interscope Records
Tür: Pop, Alternatif Rock
Şarkı Sayısı: 13 (+singlelar)
     
     Evet arkadaşlar herkese merhaba! Yine bir cumartesi yani Yorum Atölyesi için Öneri günü ve yine bir öneriyle daha karşınızdayız. Ancak bu hafta ne dizi, ne film ne de kitap önereceğiz. Bu hafta da biraz müzik dünyasına giriş yapıp birbirinden harika şarkılardan oluşan harika bir albüm önerelim dedik.



   Bu hafta öneri köşemizi One Republic grubunun "Native" albümü süslüyor. Esma da bende tarz olarak daha çok hard rock-metal gibi sert şarkılar sever ve dinleriz ama insan zaman zaman daha durağan, farklı gırtlaklara da ihtiyaç duyabiliyor. Hep böğürenler de olmaz ki ama değil mi? :D Hard rocktan bunalıp biraz daha alternative rock tarzında, daha yumuşak şarkılara yönelmek istediğimizde ikimizde soluğu One Republic'de alıyoruz. Bu nedenle ikimizde şiddetle öneririz. Zaten grup bazı şarkı kanallarında alternative rock grubu olarak bile geçiyor ama bence bazı şarkıları pop ve slow a giriyor da diyebilirim. Bu grubun yeri bende ayrı. Çok eskiden beri tanıyıp dinlediğim bir o kadar da sevdiğim ve kopamadığım bir grup. Örneğin; good life şarkısının yeri bende farklıdır çünkü bana 17 yaşımı ve bana şuan saçma gelen bazı tatlı telaşlarımı hatırlatıyor. Apologize şarkısı ise trilyon kez dinlesem yine de bir türlü bıkamadığım bir diğer şarkı.  Ama bugün çok da eski bir albümü değil biraz daha yakın bir tarihten bir albümü tanıtacağız. Native albümü :)


    Native albümü grubun 2009 yılında çıkardığı Waking Up albümü ile bu sene çıkardıkları Oh My My albümü arasında yer alan, 22 mart 2013 tarihinde piyasaya çıkmış, 13 şarkıdan oluşan bir albüm. Grup bu albümle birçok dalda aday gösterildi ve ECHO En İyi Uluslararsı Pop/Rock grubu ödülünü de aldı. Albüm kapağını içerikle pek bağdaştırmasam da hayvan canlısı biri olarak o kadar da gözüme batmadı. En azından albümün ismiyle bağdaşıyor. Benim bu albümdeki favori parçalarım "Something I Need" ve "Can't Stop" şarkıları.Esma da hepsini dinliyor ama onun favorileri de Preacher ile I lived. Lafı fazla uzatmadan sizler için albümdeki şarkıları dinleyebileceğiniz bir liste ve listedeki favori parçalarımızdan birkaçının klibini de paylaştık. Dinlemeyen kaldıysa mutlaka bu parçaları keşfetmeli. Harika bir grup, harika şarkılar. Herkese iyi dinlemeler :)

8 yorum:

  1. One Republic! :)
    Çok iyi şarkıları var gerçekten. İlk olarak "All the right moves" şarkısıyla tanıdım bu müzik grubunu, hala da dinlerim. "Good life" ın tınısı da hala kulağımda. Yeni şarkılarından "Lets hurt tonight" efsane bir parça olmuş. Kimi müzik grupları büyük bir çıkıştan sonra sıradanlaşıyor ama One Republic, her zaman kaliteli parçalara imza atıyor :)

    Kaleminize sağlık, harika bir paylaşımdı! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benimde ilk dinlediğim parçalardan birisi all the right moves tu. Lets hurt tonight ı colleteral beauty filminin fragmanında duyup hemen buldum playlistime ekledim zaten. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim efendim :)

      Sil
  2. One Republic'in bir ara Counting Stars şarkısıni çok dinlemiştim. Hala ara dinlediğim oluyor.
    Şu şarkıları da seveceğiniz düşünüyorum:
    The Fray
    Bastille
    Thousand Foot Kroutch - Courtesy Call
    The Civil Wars
    3 Doors Down (bu grubun bütün şarkıları bence güzel.)
    Three days grace

    Mutlaka birkaç tanesini biliyorsundur zaten ama ben yine de önermek istedim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ve önerilerin için teşekkür ederiz. Bastille -oblivion, thousand foto krutch-be somebody (cpurtesy call esmanın favorilerinden zaten), tören days Grace-I hate everything about you, The fray-you found me sevdiğim şarkılardır mesela. Ama senin demen bana grupları geri dinleme isteği uyandırdı. Çok sağol :)

      Sil
    2. Rica ederim. Cumartesi öneri konsepti çok güzel olmuş bence. Hatta direkt şarkı önerisi olarak da bu bölümü değiştirebilirsiniz bence. :) çok hoş olur.

      Sil
    3. Evet güzel fikir aslında ancak öneri konseptini çok dar tutmak istemediğimiz için şimdilik dizi film kitap şarkı şeklinde gidiyoruz ama ileriki zamanlarda belki senin dediğin gibi hepsinin ayrı bir köşesi de olur :)

      Sil
  3. Birkaç şarkısını ben de dinlemişim, devamını da dinleyeceğim :))

    YanıtlaSil