26 Şubat 2017 Pazar

Karadeniz 3. Kitap Fuarı - Tüyap

  Herkese merhabalar kitap severler! Bu sefer bir öneri yazısı ya da kitap yorumu ile değil bir fuar ve kitap alışverişi konusuyla karşınızdayım. Normalde blogda bu tür alışverişleri paylaşmazdık ancak birçok blogda gördüğümüz bu etkinliği bu sefer de ben yapayım dedim.


   Dün Karadeniz 3. Kitap fuarı olan Tüyap’a gittim. Aslında daha bir gün öncesinde memleketimdeydim. Benim memlekette güzel kitap fuarları düzenlense de ne yazık ki Tüyap gibi büyük çaplı bir fuar olmuyordu hemde ben o sırada memleketimde olmadığım için oradaki kitap fuarını kaçırdığım için içim yanıyordu. Bende kafaya koydum. Okuduğum şehirdeki Tüyap Fuarına mutlaka gitmeliyim diye düşündüm. Sırf bu fuar için tatilimi bile kısa  kesip hemen Samsun’a döndüm ki bunu da kaçırmayım. Hatta daha sabah indim bavulumu yerleştirdim yol yorgunuyum demeden hemen fuara koşuverdim. Ne kitap aşkıysa benimki de. J

Fuar Ganimetlerim
   Neyse konuya dönecek olursak, Tüyap Fuar Merkezi haftasonu olduğu için o kadar kalabalıktı ki, her yerde binlerce çocuk, öğrenci ve aile vardı. Çoğu kitabı incelemek için stantlara yaklaşamıyordum bile. Fuarda Ephesus, Nemesis, İthaki, Pegasus, Martı yayınları, Kırmızıkedi Yayınları, Altın Kitaplar,  Can Yayınları, İş Bankası Kültür Yayınları, İndigo, kolektif yayıncılık gibi birçok popüler yayınevi vardı. Bina iki salondan oluşuyordu ve standlar öyle göz kamaştırıcıydı ki oradan oraya koşturdum durdum. Neredeyse uğradığım tüm stantlardan az çok bir şeyler aldım dayanamayıp.

Fuar Ganimetlerim#1
   Hangi ürünlerin ve yayınevlerinin indirim yaptığı konusuna gelirsek; aslında birçok kitap evi birbiriyle yarışır şekilde neredeyse tüm ürünlerde %20 indirim yapıyorlardı ancak bazı kitaplar %50 hatta daha fazla indirim ile satılıyordu. Özellikle Kafka eserleri Dönüşüm, Dava, Milena’ya Mektuplar; Ted Dekker’in eserleri (Çember Serisi büyük kampanyadaydı.), Sherlock Holmes kitapları, Stefan Zweig eserleri oldukça indirimdeydi. Hatta Kafka’nın Dönüşüm’ünü  aldıktan sonra hangi standa uğradıysam daha az fiyata bulunca biraz bozulmadan edemedim çünkü ben 15’e aldım diğer stantlarda 5 tl’ye bile satıyorlardı mesela. İş bankası Yayınları birçok klasiği %30’a kadar indirmişti. William Golding eseleri ile Jose Mauro De Vasconcelos, Stefan Zweig ile Gabriel Marquez gibi pek çok yazarın eserini oldukça uygun fiyata satıyorlardı. Can ‘da beni şaşırtarak Orwell kitapları ile Marquez kitaplarında güzel indirimler yapmıştı. Bende kaçırmadım tabi.  Martı’da Zusak eserlerini 5’er Tl’den edindim ve Olympia yayıncılıktan da kaliteli klasikleri başta da Dostoyevski’nin Budala’sını gayet makul bir fiyattan alıverdim.

Fuar Ganimetlerim#2
   Tabi ki bu kadar aldım falan ama indirimle falan da olsa totalde oldukça para harcadığımı, fişleri toplarken içim acıyarak fark ettim. Bu ay paramın büyük kısmını kitaplara yatırdığım için beni zor günler bekliyor ama olsun bebeklerim için değerdi. Her şeye verdiğim paraya acısam da kitaba verdiğim çok dokunmuyor bana nedense.

Fuar Ganimetlerim#3
   Sizde Karadeniz’de ve Samsun’da iseniz kitap fuarını kaçırmayın derim. Çünkü bugün son gün! Gerçi çoğumuzun bu fuarlar konusunda isyan ettiğimiz gibi, internette bazen daha büyük indirimler oluyor,  fuarda çok fark eden bir şey olmuyor (özellikle de Can Yayınları gibi pahalı kitap evlerinde)  ama yine de o ortama girip anın büyüsüne kapılıp elleriniz dolu dolu dönünce eve, bu duygu paha biçilemez oluyor. Bir de üzerine miss gibi bir fuar ve alışveriş yazısı. Şuan kendimi müthiş iyi hissediyorum. Sakın da yanlış anlamayın, amacım kitaplarımla hava atmak değil, gönül ister ki hepimizin dolu dolu kitapları olsun, kitaplıklarımız milyonlarca kitapla dolsun bende hediye olarak tüm kitap severlere dağıtayım ama ne yazık ki çok pahalı oluyorlar. Fuarlara ve indirimlere rağmen. Şimdilik bu kadar. Herkese bol fuarlı günler dilerim. J

24 yorum:

  1. Ben kitap fuarlarına bayılıyorum ama dediğin gibi çoğu yayınevi maalesef internette yaptığı indirim kadar ya da daha azını yapıyor. Yine de o ortamda olmak güzel bir şey, kitap almak da. Sen de çok güzel kitaplar seçmişsin :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum evet atmosferi farklı oluyor internetteykken öyle stanttan stanta koşmalar filan o anki heyecan olmuyor. Ama yine de ha internet ha fuar pek fark etmiyor ne yazık ki. Darısı başınaaa :)

      Sil
  2. İşte normalde kıskandırıyor gibi olmamak için pek paylaşmıyorduk bu tür şeyler ama esma değişiklik olsun bir fuar yazısı yaz dedi bende duramadım yazdım. İki ay sabrederse sabrının meyvesini bolca yersin bende tüyapı aylarca bekledim ve değdi de. İki ay sabret cici kitaplar seni bekliyor. Darısı başınaaa :)

    YanıtlaSil
  3. Harika bir alışveriş yapmışsınız, efendim! :)
    Pahalı olması can sıkıcı ama yine de harika bir alışveriş... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler efendim. Evet biraz pahalı idi ama değer miydi derseniz kesinlikle her kuruşa değerdi baktıkça mutlu oluyorum bebeklerime :)

      Sil
  4. Valla evdeki hesap çarşıya uymuyor inan bana. Bana kalsa en fazla elli tl harcayacaktım falandı filandı ve ama o atmosfere girince bir anda kendimi kaybedince uçtu gitti paracıklar. Şimdiden para biriktirmeye başlasan iyi olur :) :)

    YanıtlaSil
  5. İnsan aldığı şey kitap olunca, verdiği paraya hiç acımıyor gerçekten. Ben de öyleyimdir. :) Aldığın kitapların hayırlı olsun. İyi okumalar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen pek içim acımadı doğrusu. Sadece bu ayı nasıl çıkaracağımı düşündüm. Teşekkrğelr ederim daha iyileri senin olsun inşallah :)

      Sil
  6. Çocuklarla birlikte her yıl kitap fuarına gitmeye özen gösteriyorum ben. ama kendim için kitapları internetten alıyorum. Fuarlarda ne kadar indirim olsa da net daha ekonomik geliyor bana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o günde fark ettiğim gibi net çok daha uygun oluyor. Arada büyük kampanyalarına denk gelince

      Sil
  7. Tüyap Kİtap Fuarı Bursa'da her yıl düzenleniyor bende severek her yıl giderim sadece önceki yıllarda yapılan indirimler kitap fuarı mantığına daha uygundu artık çok indirim olduğunu söyleyemeyeceğim. Bakalım bu sene ki nasıl olacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine vardı birtakım indirimler ama tatmin edici değildi açık konuşmak gerekirse. Ama yine de kaçırma derim

      Sil
  8. Çok güzel bir yazı olmuş. Fuar habası bir başka oluyor. Benim de CNR yazım hazır ama fotoğrafı halledemedim henüz.

    Aldıklarını güle güle oku 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim senin yazınıda merakla bekliyorum :)

      Sil
  9. Bizde Tüyap var ama kitap fuarı yok ya ne saçma işse.Ayraçlar çok güzel bayıldım kitaplar da öyle:) Şu Köpek Düşleri kitabını hiç sevmiyorum kısa kitap ama yarısında hiç bir şey anlamadığım için yarım bırakmıştım.Hepsini keyifle okuman dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy bende alıp almamakta kararsız kalmıştım. Bu hiç iui olmadı desene. Sen beğenmediğine göre muhtemelen bende beğenemem. Sevdiysen hediye edeyim sana ayracı kız. :) evet bazı illerde öyle oluyor malesef ki. Tüyap gıda fuarı, kırtasiye fuarı oluyor kitap olmuyor. Keşke her ilde olsa. Benim memlekette de yok malesef ki. Sadece samsun a geldikçe yararlanabiliyorum fuardan. Teşekkür ederim daha iyi kitaplar senin olsun umarım :)

      Sil
  10. Fuar yazılarını okudukça mayısı iple çeker oluyorum (bkzn. Kocaeli kitap fuarı mayısta) :D Gerçi sahaflar dışında bir yerden kitap almayı düşünmüyordum ta ki sen Çember serisinde büyük indirim var deyinceye kadar. Ted Dekkerdan daha önce Ten kitabını okumuştum ve bayılmıştım. Daha sonra diğer kitaplarını araştırdığımda Çember serisini görmüştüm. Pek fazla kitapla ilgili yorum okumadım ama arka kapak yazısı oldukça çekiciydi. Kocaelideki fuarındaki indirimine bağlı olarak sadece sahaflardan alışveriş yapma sözümü bozabilirim :D

    Çok güzel kitaplar almışsın, iyi günlerde okursun umarım :))

    Ayrıca daha çok alışveriş yazısı paylaşmanızda da bir sakınca yok bence. Şahsen ben severek okuyorum ve alışveriş yaparken fikir edinmemi sağlıyor alışveriş yazıları :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alışveriş yazısı paylaşmaktan çekinme sebebim kendimi bakın benim ne güzel kitaplarım oldu diye hava atmak gibi oluyor kötü hissediyorum kendimi ama bir yandan da kampanyalar ve kitap fuarı büyüsünden insanları haberdar etmekte istiyorum hoş bir çelişki oluyor. Evet TED dekker in dört kitabı otuz beş tl idi.ben siyah ı bitirdim ilk kitabı olan. Fena seri değil. Yarın da yorun yazısını paylaşacağım
      Diğer kitaplarının yorumunu da esma yapmıştı blogda ordan bakabilirsin istiyorsan beğenince de alırsın.sahaflarda çok cici kitaplar çok uygun fiyatlardan satılıyor oralara bayılmamak mümkün değil. Mayısa da az kaldı sık dişini çok güzel bir fuar seni bekliyor. Yorumun için teşekkürler :) :)

      Sil
  11. Ben fuar postlarını okumayı çok seviyorum :D Ama klasik olarak, çok indirim yapmıyorlar. İnternetten almak daha uygun oluyor. Çember serisine Siyah'la başlamıştım konusu özgündü ama pek kaptıramamıştım diye hatırlıyorum :D İyi okumalar dilerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende siyah ı geçen gün bitirdim bende çok kaptırmadım ama konusu özgün hoş bşr eserdi. Yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  12. iyi ki yazmışsın bu yazıyı.Ben fuar yazılarını, kitap alışverişi yazılarını çok severim.

    Trabzon'da üniversitede okurken kitap fuarı yapılmıştı. Ona gitmiştim. Artık birçok büyük şehirde kitap fuarı yapılıyor. Ülkemiz adına çok sevindirici bir durum. Benim yaşadığım Adana'da da ocak ayında fuar var. Bütün bir yıl o fuarı bekliyorum diyebilirim.

    Çok güzel kitaplar almışsın. Özellikle klasiklere bayıldım. Hepsini zevkle okumanı ve blogunda yorumlamanı diliyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule ablacım güzel yazın için teşekkür ediyorum. Evet bende fuarları çok seviyorum gerek okuduğum şehirdeki gerek kendi memleketimdeki fuarları da iple çekiyorum para biriktiriyorum alacağım kitapların listesini yapıyorum filan.cidden şu hayattaki en mutlu olduğum anlardan biri oluyor kitap almak. Her sehirde yaygınlaşmasına bende çok seviniyorum. Umarım hep de böyle devam eder ve böylesine güzel fuarlar her geçen sene daha da yaygınlaşır. Yorumun için çok teşekkürler :)

      Sil
  13. Hepsini güzel günlerde okuman dileğimle. Ben bu sene fuarlara gitmedim. Depo Kitap festivaline gittim sadece. Umarım tüyap daha çok ile ulaşır. Bu arada ben de üniversiteyi Samsun'da okudum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi? O zaman ne kadar güzel bir şehir olduğuna da tanık olmuşsundur. Tüyap ın her ile ulaşmasını bende isterim. Güzle ve kapsamlı bir fuar çünkü. Teşekkür ederim daha güzelleirnin senin olması dileğiyle :)

      Sil