26 Şubat 2017 Pazar

Yazdığı Kitapları Kıskandığınız 6 Kitap | Pazar 6'lısı


 Herkese merhaba! Bu yıl Pazar 6'lısına katılmaya çok kararlıydım, ilk haftalar güzel götürdüm, sonradan zaman bulamayınca biraz aksattım. Bu haftanın başlığına mutlaka katılmak istiyordum ama unutmuştum. Öneri Makinesi sayesinde hatırladım, onun yazısına da buradan ulaşabilirsiniz.

  Bu haftanın konusu; Yazdığı Kitapları Kıskandığınız 6 Yazar.
  Bu başlığa sanırım bir çok yazar yazabilirim, okurken "senin gibi yazamayacaksa insan neden yazarlık yapar ki?" dediğim ve hayran hayran okuduğum bir sürü yazar var. Altı bana yetmeyebilir. :D

1.Brandon Sanderson
  Fantastik kurgu en sevdiğim türlerden biridir ve bu türde en sevdiğim yazar tartışmasız Sanderson. Zaten haftanın başlığını okuyunca aklıma ilk o geldi. Henüz tüm kitaplarını okumasam da okuduklarım onu kıskanmam için yetiyor da artıyor. Her seride farklı bir konu, özgün bir tarz ve mükemmel bir deha. Eğer fantastik kurgu seviyorsanız Sanderson'la mutlaka tanışmalısınız.

2.George Orwell
  Kalemi, düşünce yapısı ve ince zekası ile çok sevdiğim ve böyle yazarlar varken bizim kitap yazma hayali kurmamız bile saçma dediğim yazarlardan biri. Özellikle de beni kendine bağlayan 1984 kitabı ile Orwell kesinlikle kıskandığım ve hayranlık duyduğum bir yazar.

3.Dostoyevski
  Bir insan her kitabında kendini nasıl aşabilir? İnsan ruhunu öyle güzel çözümleyip, okura aktarabilir? Farklı karakterleriyle zihninize kazınabilir? Bunu bir yazar nasıl başarır bilmiyorum ama Dostoyevski okuduğum her zaman bu hisse kapılıyor ve evet kıskanıyorum onu. :D Özlediğimi de fark ettim, kısa zamanda bir Dostoyevski kitabı okumam gerekiyor.

4.George R.R. Martin
  Buz ve Ateşin Şarkısı ile bir çok okurun gönlüne taht kurdu, tabii benimde. :) Martin seride Ortaçağ Batı dünyasından çok fazla etkilense de ortaya çıkardığı özgün kurgusu ve kıvrak zekası ile insanı  kendine hayran bırakıyor. Kış Şarkısı çıksa da okusak.

5.Jack London
  Martin Eden'le beni kendine hayran bırakan bırakan yazarın kalemine bayılıyorum. Burjuva eleştirisini, hayata olan bakışını romanlarında öyle güzel yansıtıyor ve insanın içine öylesine işliyor ki hayran kalmamak elde değil.

6.Kemal Sayar
  Psikiyatrist olarak çok sevsem de yazar olarak ona hayran kalıyorum. Her okuduğumda, her cümlesi bir şekilde yüreğime dokunuyor ve günlerce etkisini taşıyorum. İnsan nasıl kıskanmaz böyle yazarı? Bir gün bende bir şeyler yazarsam, bende onun gibi insanın yüreğine dokunabilir miyim? demeden geçemiyorum.

Ya 6 aslında ne kadar küçük bir yazıymış, benim kıskandığım yazarlar daha bitmedi ki. :D Stefan Zweig, Jodi Picoult, Scott Lynch, Aldous Huxley... Meğer ne çok yazar kıskanıyormuşum. :D Tamam kıskanıyorum falan ama yazınlarına hayranım, insan öyle yazamayacaksa yazmamalı ama değil mi?

Yazımı okuduğunuz için teşekkürler, sevgiler. :)

19 yorum:

  1. Kemal Sayar hiç okumadım duymadım da açıkçası, kitaplarına bakacağım. Jack London, George Orwell ve Dostoyevski benim de sevdiğim yazarlar. Güzel bir derleme olmuş :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. :)
      Kemal Sayar kişisel gelişim-deneme türünde yazıyor, belki o yüzden denk gelmedin. Farklı bir tarzı var ben çok seviyorum, umarım sende seversin. :)

      Sil
  2. Kesinlikle, 6 çok az geldi bana da. :D
    Tamamdır o zaman Mart'ı iple çekiyorum, yorumun ne olacak merak ediyorum umarım seversin. :)

    YanıtlaSil
  3. Dostoyevski benim listemde de var :-)

    Kemal Sayar'ı ilk kez duydum. Kitaplarına baktım da çok kitabı olmasına rağmen onları da duymamışım. okumadığımız, tanımadığımız ne çok yazar var. Hepsini keşfetmeye ömrümüz yetmeyecek.

    Jack London'la tanışmak için sabırsızlanıyorum. Elimde Beyaz Diş var. Onunla başlayacağım ama içimden bir ses çok seveceğim ve diğer kitaplarını da okumak isteyeceğim diyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Şule Abla, bu beni üzüyor açıkçası, keşfedilmeyi beleyen onlarca kitap var ve biz sadece küçük bir kısmıyla tanışabileceğiz. Okumak için ayrı bir ömür gerek, demiş bir yazar, adını hatırlamıyorum ama çok doğru.
      Jack London'ı seveceğine eminim, Beyaz Diş'i ben yıllar önce okumuştum şuan çok hatırlamıyorum. Diğer kitaplarını da okumaya çalışıyorum, sende seversin umarım. :)

      Sil
  4. Martin Eden en sevdiğim romanlardan biridir, çok sevmiştim unutamam hiç, Dostoyevski keza zaten dünya kabul etmiş dehasını. Orwell'i duydum ama hiç kitabını okumadım. Diğerlerini de okumadım. :( Kemal Sayar'ı çok merak ettim. :)
    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Martin Eden benimde unutulmazlarımdandır. 😊
      Orwell'a mutlaka göz atmalısın. Kemal Sayar'ın kendine has bir tarzı vardır, deneme yazar ama ben çok severim umarım sende seversin. Keyifli okumalar. 😊

      Sil
  5. Harika cevaplar, keyifle okudum, George R. Martin gerçekten şapka çıkarttırıyor:) Sanderson'un da çok iddialı bir yazar olduğunu görüyorum, ben de bir deneyeyim o zaman:) keyifli okumalar, sevgileR:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanderson'ı kesinlikle denemelisin, Martin'den daha çok seviyorum ben onu. 😊 umarım seversin, sevgiler. 😊

      Sil
  6. Kemal Sayar'a bir bakacağım daha evvel denk gelmedi bir kitabı....

    YanıtlaSil
  7. Buket Uzuner'i çok kıskanırım ben de :)

    YanıtlaSil
  8. Bu yazıyı görünce "Klasikler okuma zamanın gelmiş." çağrışımı oluştu kafamda. Babam sürekli London'u oku derdi ama hiç vakit olmadı. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle klasikler gerçekten mükemmel kitaplar ve bence babanı dinlemelisin. London çok güzel yazar, umarım bir ara okuyabilirsin. Sevgiler. 😊 😊

      Sil
  9. Çok güzel yazıyorlar, kıskanmamak elde değil :D

    YanıtlaSil
  10. kitap yazanların neredeyse tamamını kıskanıyorum tabii aman bunu yazacağına hiç yazmasaydı dediklerim yok değil ama yazmaları bile kıskanılası oluyor bazen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, her yazarda kıskanılacak bir nokta muhakkak var ama bazılarında çok fazla. :D

      Sil