16 Şubat 2016 Salı

Hayaletin Hatası (Wardstone Günlükleri #5) - Joseph Delaney | Kitap Yorumu

joseph delaney
Orijinal Adı: The Spook's Mistake
Seri: Wadstone Chronicles #5
Önceki Kitap: Hayaletin Savaşı
Sonraki Kitap: Hayaletin Kurbanı
Yayınevi: Tudem Yayınları
Sayfa Sayısı: 352
Baskı Yılı: 2011
Goodreads Puanı: 4.19  (9,679oy)

Arka Kapak Yazısı

  Korku dolu dakikalar
  İngiliz yazar Joseph Delaneyin, tüm dünyada milyonlarca okuru peşinde sürükleyen on kitaplık Wardstone Günlükleri Serisinin merakla beklenen beşinci kitabı raflardaki yerini alıyor. Yakın bir gelecekte beyazperdeye de uyarlanması planlanan seri, şimdiden fantezi-korku edebiyatı türü klasikleri arasındaki yerini almayı başardı. 
  
  Bu maceralarında; yaşanan tehlikelerin boyutları arttıkça Hayalet, çırağı Tom'u kendini geliştirmesi için Bill Arkwright adında teknikleri son derece zorlu ve zalim olan başka bir hayaletin yanına eğitime gönderir. Tom'un birlikte çalışmaya başladığı yeni ustası sınır tanımaz eski su cadısı Morwena ile karşılaşınca, Tom'u düşmanlarla yalnız başına bırakmak gibi ölümcül bir hataya düşer. Bu durum karşısında Hayalet Tom'u kurtarabilmek için zamanında yetişebilecek midir? Kahramanlarımız böylesi korkunç ve karanlık güçlere sahip varlıkları yenmeyi başarabilecekler mi?.. Yoksa Hayaletin yaptığı hatalar Karanlıka son zaferini mi armağan edecek dersiniz? 

  Serinin nefes nefese okunacak yeni kitabı, heyecan dolu altıncı macera için de küçük bir kapı aralıyor. Hayaletin Kurbanı çok yakında sizlerle Ensenizde bir gölgeyle okumak istemiyorsanız lütfen geç saatlerde okumaktan şiddetle kaçının!..

Yorum

  Seriye başlarken böyle hızla ilerleyeceğimi hiç düşünmemiştim ve serinin beşinci kitabı bitirmenin şaşkınlığını yaşıyorum hafiften. Serinin konusunu ve tarzını sevince kendimi seriye kaptırdım. Wardstone Günlükleri ile ilgili olan çocuklara uygun bir seri düşüncesine katılmıyorum açıkçası, seride ilerledikçe bu düşünceyi neden kabul etmediğimi daha iyi anladım. Seri daha çok genç-yetişkin türünde gibi ancak her yaştan insanın zevkle okuyabileceği bir şekilde yazılmış, okurken bu çok basit, çocukça gibi bir düşünce aklımdan hiç geçmedi. Hatta bir çok genç-yetişkin romandan daha iyi ve farklı. Tabii bunlar benim düşüncelerim, çocukça bulanlar olsa da ben  severek okuyorum.

  Hayaletin Hatası diğer kitaplardan biraz daha farklıydı, Tom bir süreliğine yeni bir ustanın yanına gönderiliyor. Yeni ustası Bill Arkwright adında sert, zorlayıcı ve Bay Gregory'den oldukça farklı bir hayalet. Ustanın farklı olması gibi kitaptaki cadılar da farklı, yeni tanıştığımız bir tür olan; su cadıları. Kitapta yeni bir çok şeyle karşılaşıyoruz ve bol olaylı bir kitap olunca da okuması hayli zevkli oldu. Kitapta sizi şaşırtacak ayrıntılara denk geleceksiniz ve sona doğru ortaya çıkan gerçeklerse biraz beklenmedikti. Olay kurgusu ve anlatım iyiydi, yeni karakterler seriye güzel bir renk katmıştı. 

  Kitabın başında harita yer alıyordu, bu iyi oldu. Önceki kitaplarda da olsa iyi olurmuş. Bir önceki kitap Hayaletin Savaşı'nda da bir harita yer alıyordu ancak o Pendle'ın haritasıydı.

  Serinin diğer kitapları gibi bunu da beğendim, yine de hala favorim Hayaletin Savaşı. Hayaletin Hatası'nın sonu merak uyandırab bir şekilde bitti, bir sonraki kitap Hayaletin Kurbanı'nı merak ediyorum.Türünde gayet başarılı bir seri ve başlamayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim. İyi Okumalar :)

Alıntılar

"Bazı şeyler başka şeylerden vazgeçmeden elde edilemiyor." 

"Herşey zamanla değişir, fakat bazı şeyler helezon çizerek ilerler, yani aynı yere dönsek bile farklı seviyede oluruz." 

"Tarihten ders çıkaramayanlar kendilerinden öncekilerin yaptıkları hataları tekrarlamaya mahkûmdurlar."

Puanım

4.25

0 yorum:

Yorum Gönder