11 Şubat 2017 Cumartesi

Dizi Önerisi #1 : Vampir Günlükleri | Öneri Atölyesi

Orijinal Adı: The Vampire Diaries
Yönetmen: Marcos Siega
Yapımcı: Julie Plec
Oyuncular: Ian Somerhalder, Nina Dobrev, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Candice Accola, Katerina Graham, Zach Roerig,
Mekanlar: Atlanta, Georgia, Virginia,
Kanal: CW
Yayın Tarihi: 10 Eylül 2009 - Devam Ediyor
Sezon Sayısı: 8



 Merhaba dizi severler! Öneri köşemize bu hafta benim yıllarca severek izlediğim Vampir Günlükleri konu oldu. Bu diziye Lost'ta görüp aşık olduğum Ian Somerhalder sayesinde başladım. Namı diğer Damon Salvatore. Hani birçok kızın hayran olduğu, posterlerini biriktirdiği, telefon duvar kağıtları yaptığı yakışıklı oyuncular, şarkıcılar filan olur ya benim için lise birden beri o kişi Ian Somerhalder. Bu diziyi çok sevme nedenlerimin en başında da Ian Somerhalder geliyor zaten.

   Öncelikle dizinin konusunu vampirler teşkil ediyor. Vampir ve fantastik öge sevmeyenlerin, bu tür şeyleri ergence bulanların ilgisini çekeceğini zannetmiyorum ama kadrosu güçlü bu yüzden izlemeye değer. Öncelikle bu vampirlerin uğrak yeri olan bir kasabadan bahsedelim: Mystic Falls. Bu kasaba vampirler gelene kadar gayet sıradan, güvenilir bir kasabaydı. Tabi bu hep böyle gitmedi. Vampirlerin etrafta kol gezmeye başlaması ile her şey kötüye gitmeye başladı. Hastanelerden çalınan kan torbaları, kanları çekilmiş olarak bulunan bedenler, yıllarca yaşlanmayan kusursuz insanlar...


   Karakterlerimize gelince Ian Somerhalder'ın canlandırdığı Damon Salvatore ve onun kardeşi Stefan Salvatore dizinin baş karakteri olan iki kardeş. Yılları devirmiş, görmüş geçirmiş iki vampir. Bunlardan biri şaşırtıcı derecede iyi ve nazik bir vampirken, diğeri bir o kadar vahşi ve umursamaz. Umursamaz olan benim kötü çocuk sevgisinden ve Ian Somerhalder aşkımdan dolayı favori karakterim olan Damon Salvatore elbette ki. Aşırı seksi ve yakışıklı olan Damon, dizideki jest ve mimikleriyle, replikleri ve yaptıkları ile sizi büyüleyecek. Birçok hata yapmış, insanların canını yakmış, nice ölümlere sebep olmuş, herkesin nefret ettiği kalpsiz bir karakter olsa da sezonlar ilerledikçe Damon'ın çok farklı yönlerini de göreceksiniz. Aşık ve aşkı için her şeyi yapan fedakar bir Damon. Stefan ise kibar, iyilik sever, sevmeyi bilen, duygularını gösteren ve abisine deyim yerindeyse "bebek bakıcılığı" yapıp insanları onun gazabından korumaya çalışan yakışıklı ve sempatik bir karakter. Tabi iki erkek olur da ortada kız olmaz mı?  Aksi takdirde dizilerin değişmez klişesi aşk üçgeni nasıl oluşurdu? İşte bu noktada da Nina Dobrev'in hayat verdiği Elena Gilbert karakteri devreye giriyor. Ben zaten Bulgar asıllı Dobrev'i son derece çekici bulduğumu söylemeliyim. Diziye de çok yakıştığını, karakterinin hakkını verdiğini düşünüyorum. Dizide masum, hayalleri olan, çekici ve kendi halinde yaşayan, ailesini kaybedince biraz depresyonda ve hayata küsmüş bir kızı canlandırıyor. Ta ki kasabaya iki gizemli kardeş gelip, Elena'nın hayatına dahil olana kadar.


   Dizi işte bu iki kardeşin Elena ile tanışmaları, Elena'nın insanlar dışında gizemli yaratıklar olduğunu keşfetmesi, bir yandan bu yaratıklarla mücadele ederken bir yandan da kendi duygu dünyasındaki mücadelelerini konu alıyor. Tabiki dizi sadece bu karakterler ile sınırlı değil. Caroline ve Bonnie Elena'nın en yakın iki arkadaşı. Caroline güneş ışığı kadar sıcacık, insanları iyimserliği ve enerjisiyle büyüleyen sempatik ve çekici bir kızken Bonnie hem Elena'ya hem Caroline'a annelik yapan, fedakar, kalbi iyilik dolu arkadaş. Bunun dışında Tyler, Mike gibi karakterler de var. Benim dizide olmasına en sevindiğim karakterlerden biri ise Joseph Morgan tarafından canlandırılan Klaus karakteriydi. O kadar sempatik bir karakterdi ki diziden ayrıldığında çok üzülmüştüm.

  Dizi 8 sezondan oluşuyor ve şuan son sezonun çekimleri devam ediyor. Bu arada bilmeyenler için söyleyim dizinin ana karakterlerinden birisi olan Elena Gilbert'ı oynayan Nina Dobrev diziden geçen sezon ayrıldı. Bu da son sezonun tadını kaçırdı biraz. Ben ilk dört sezon diziye aşırı bağlıydım. Ancak beşinci sezondan sonra eski fanlığım kalmadı. Zaten yedinci sezonda bölümleri iple çekmek şurada dursun yayınlandıktan aylar sonra izler oldum eskisi gibi iştahım kalmamıştı, dizinin o eski büyüsü kaçmıştı. Ama yine de yeni yeni yabancı dizi izlemeye başladığım günlerde ilk göz ağrılarımdan olduğu ve bana Damon Salvatore karakterini kazandırdığı için en sevdiğim diziler arasında olmaktan geri durmadı. Her ne kadar son sezonu hala izlememiş olsam da hala dizinin bendeki yeri ayrıdır.

 
    Dizide bolca macera, gizem ve paranormallik hakim. Aşk ve duyguların hatta yer yer dramında mevcut olduğu söylenebilir. Benimse dizide en sevdiğim şey birçok Delena (Damon+Elena) hayranınında olduğu gibi Damon ile Elena'nın kavuşmasını iple çekmem, sezonlarca en küçük duygusal yakınlaşmalarında bile heyecandan yerinde duramamamdı. Aralarındaki çekim öyle yoğundu ki bunu seyirciye hissettiriyorlardı. Bunda belki gerçek hayatta da elektriklerinin tutması ve sevgili olmaları etkilidir. (Gerçi şimdi ayrılar ama). Bende genelde dizi ya da filme uyarlanmış kitapları izlemem ve izlesem bile kitapları daha çok severim ama bu dizi, uyarlamasını kitaplarından daha çok sevdiğim hoş bir istisna oluverdi.

    Dizide başta vampirler olmak üzere kurt adamlar, cadılar, melezler, kökenler var. Bu tür fantastik şeyleri seven, Ian Somerhalder hayranı olan, macera ve gizemden hoşlanan, güzel kızlar ve yakışıklı oğlanlar izleyip göz banyosu yapmak isteyen, yabancı dizi arayan herkese tavsiye edebileceğim zevk verici bir dizi. Herkese iyi seyirler. :)

NOT:Aşağıda sizin için diziden sevdiğim şarkılardan hazırladığım kısa bir soundtrack bulunmaktadır.

22 yorum:

  1. Bu diziyi ben de izliyordum, evlenince dizi izleyemez oldum. Sanırım 4. sezonda kalmıştım ben. Bir fırsat bulup izlesem, şimdi okuyunca yeniden heveslendim. :) Eline sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ever evlilik büyük sorumluluklar derken nerde fırsat bulup dizi izlemek.bende izlemeni tavsiye ederim. Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  2. Bende sırf Elena yüzünden bıraktım diyebilirim.Birde üst üstte izleyince sanırım biraz sıkılmıştım ama Elena çıkmış bir kez daha şans vermek istiyorum ki özledim de biraz Damon ve umursamaz tavırlarını :D Elena kaçıncı sezon çıkıyor ben 5.sezonda kalmıştım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedi den sonra yok. Neden sevmiyorsun ki :D

      Sil
    2. Sen öyle sorunca birden Tarkan'ın kıl oldum abi şarkısı aklıma geldi :D Oyunculuğunu hareketlerini sevmiyorum sanırım :)

      Sil
    3. Haha ben sevmemene saygı duyarım tabi ben seviyorum kendilerini ama :)

      Sil
  3. Teşekkürler efendim. Bende son sezonu izlemedim. Çok da ilgimi çekmiyor son sezon ama bir diziyi dw tarım bırakmadan tam bitirmiş olayım bari dite izlemeyi düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Öyle bir alışkanlık olmuş ki bu diziyi 8 sezon boyunca izledim. Kimi zaman sıkıldıysam da gerçekten kaliteli bir dizi. Elinize sağlık güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bende izlerim heralde :)

      Sil
  5. Çok güzel yazmışsın canım eline sağlık. *-* Bu diziye bende başlamıştım yıllar yıllar önce Salvotor kardeşler yüzünden hehehe :) ^-^ Ama ya 4. ya da 5. sezonun ortalarında bırakıvermiştim diziyi sonu nasıl son bulacak merak ettim o.o

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uzun sezon olunca ister istemez ara verilebiliyor. Devam ederseniz hoşuna gidebilir.değerli yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil
  6. benim de ucundan kıyısından 1-2 bölüm izlediğim diziydi :D sevilir , vampir severler tarafından :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben pek vampir sevmem Damon severim ama yine de fena dizi değildir :)

      Sil
  7. benimde diziye devam edesimin gelmemesi seninle benzer sebepler. Klaus başta olmak üzere kökenler gitti. Elena gitti psikopat ama aşırı sempatik kai gitti. Caroline stean aşkı benide çok cezbetmiyor zaten. ama yinede bitireyim istiyorum diziyi her şeye rağmen :)

    YanıtlaSil
  8. ben de arada izliyom bu dizi bitmicek herhalde. ya ne çok dizi var. izliyom izliyom bitmeyoooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu sezon son bitecek artık. haklısın ya tam biri bitiyor diğeri başlıyor uzun sezonlar, saatler ayırmak lazım. yetişmiyorlaaaar :D

      Sil
  9. İlk başta ne severek izliyordum Vampir Günlüklerini. Salvatore kardeşlerden Damon favorimdi tabii :D O paylaştığın dans sahnesi :')) 9. sınıfa geri döndüm şu an resmen :D
    En son Bonnie ile Damon sevgili olmuş diye duymuştum doğru mu acaba? Stephan da Carolinela olmuş demek vay be :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spoiler oldu diye bana kızmanı istemem ama Bonnie Enzo ile sevgili oldu :) ne alaka bende bilmiyorum

      Sil
  10. Ben 3 sezon kadar izlemiştim, sonrası gelmedi :D Nina'nın Katherine rolünü daha çok sevmiştim. Ian ise oyunculuğunu konuşturuyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ian bambaşkaydı. Bende Katherine e bayılıyordum nin dobrev iki farklı rolü başarılı şekilde üstlendi kanaatindeyim. Erken bırakmışsın devam edebilirsin istiyosan :)

      Sil
  11. Ayyyy:)))Ben korkarım valla. :) Şaka bir yana, çocuktum 65'li yıllar Korku Magazin diye siyah-beyaz çizgi roman alırdık, abim alırdı daha doğrusu ben de okurdum, içi tamamen vampirler, kurtadamlar, işte Drakula filan ile doluydu ama şimdi izleyemiyorum, tanıttığın için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu durumu bilirim bilmez miyim? Çocuklukta bilinçaltında fobi olarak kalıyor. Bende Stephen King in romanından uyarlanan "IT" isimli bir korkunfilmini izlemiştim küçükken daha doğrusu izlettirilmiştim. Ve palyaçolardan hiç hazetmiyorum o zamandan beri. Hatta öyle ki Stephen King in birçok eserini okumuş olsam veya okuyacaklar listemde olsa da it i okumayı düşünemiyorum. Bende yorum için tşeekkür ediyorum sevgiyle kal :*

      Sil