7 Aralık 2015 Pazartesi

Yakut Çember (Kanbağı #6) - Richelle Mead | Kitap Yorumu

Orijinal Adı: The Ruby Circle
Seri: Bloodlines #6
Önceki Kitap: Gümüş Gölgeler
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 400
Baskı Yılı: 2015
Goodreads Puanı: 4.20  (22,179)


Yorum


  İyi kötü bir seri daha bitti. Aslında Kanbağı benim çok sevdiğim serilerden biriydi özellikle genç yetişkin türündeki seriler arasında. Ve Kanbağı'nın bitmesi hem güzel hem hüzünlü bir duygu.

  Vampirler ve vampirlerle ilgili kitaplardan hoşlanmasam da vampirli bir kitap okumak istiyordum -çünkü sevmeyeceğimi bilsem de denemeyi severim- karşıma Kanbağı serisi çıktı ama Vampir Akademisi'nin devam serisi olunca onu da okumak zorunda kalmıştım ve seriyi sevmiştim. Aslında iki seriyi okumamda ki en büyük etkenlerden biri vampirlerin kan peşinde koşmaları ve bol ısırıklı kitaplar olmaması. Bu serilerde vampirler vahşi olmaktan çok uzaklar. Neyse fazla  uzatmayayım kitabın yorumuna geçeyim.


  Yakut Çember güzel bir kitaptı ancak Kanbağı'na yakışır bir final kitabı olamadı, hayal kırıklığına uğramadım desem yalan olur. Kitap Adrian ve Sydney den çok başka olaylar etrafında şekillendi, çok alakasız fazla olay yaşandı ve tüm kitap bunlarla geçti. Bir çok olayı gereksiz buldum ne yazık ki.


  Gereksiz olayların dışında kitapta her şey çok hızlı gelişti ve çözüme kavuştu, sihirli değnek değmiş gibi ki bu çok rahatsız ediciydi. Richelle Mead Vampir Akademisi'nin finalinde de çuvallamıştı, ben sevmemiştim finalini ve aynı şeyi bu seriye de yaptı. Belki de serileri bu kadar uzun tutmamalı.



 !!!Spoiler İçerir!!!
  Spoiler vermeden bu kitaba yorum yapmak zor. Kitapta her şeyin mükemmel mutlu sona ulaşmasını hiç sevmedim, tamam mutlu sona karşı değilim ama böyle masalvari olanı da fazla. Herkes gerçek aşkını buldu, Jill kurtuldu, Simyacılar hemen rahat bıraktı Sydney'i... Özellikle de bu sorunların çözüme kavuşması çok ani oldu, herkes bir anda çok mutlu, her şey çok iyi. Son bölümü okurken bir ara okurken Strigoi'lar kendilerine gümüş kazık saplayacak ve kötülükten vazgeçecekler sandım. Böylesi de abartı belki ama çok aşırı mutlu sonlu kitaplardan hoşlanmıyorum. Ve Declan ve Olive'in hikayesini de gereksiz buldum, keşke onlar yerine Adrian ve Sydney'le daha çok ilgili olaylar olsaydı.
!!!Spoiler Bitti!!!

  Genel olarak güzel bir kitap olsa da seri için yeterli bir final kitabı değildi. Seriyi sevdiğim için puan konusunda kararsız kaldım ama puan daha çok serinin geneli için ve hak ettiğinden yüksek. Bu türde bir seri daha okuyacağımı sanmıyorum yine de Kanbağı güzel bir seriydi, hala karakterleri ve diğer kitaplarını seviyorum. 


Puanım


0 yorum:

Yorum Gönder