3 Aralık 2015 Perşembe

Kemiklerin Şifresi (David Hunter #2) - Simon Beckett | Kitap Yorumu

Orijinal Adı: Written in Bone
Seri: David Hunter #2
Önceki Kitap: Ölümün Kimyası
Sonraki Kitap: Ölülerin Fısıltısı
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 404
Baskı Yılı: 2013
Goodreads Puanı: 4.09  (5,818)


Arka Kapak Yazısı

  İskoçya'nın uzak Hebrid adalarından biri olan Runa'da, adli antropolog Dr. David Hunter'ı tüyler ürperten bir keşif beklemektedir.

  Neredeyse tamamen yanıp, ayakları ve bir eli sağlam kalmış bir ceset bulunmuştur. Yerel polis kaza sonucu ölüm raporu vermekte acelecidir, ama Hunter'ın içgüdüleri aksini söylemektedir: Karşılarındakinin bir cinayet vakası olduğu kanısındadır. Gerçekte Runa ilk anda göründüğü gibi huzurlu bir toplum olmaktan çok uzaktır... ve yanmış ceset de onun karanlık sırlarından sadece biridir.

  Derken Atlantik'ten gelen fırtına adaya ulaşır ve bütün elektrik sistemi çöker, anakarayla bütün bağlantı kesilir. Fırtına kasıp kavururken, cinayetler de arka arkaya gelmeye başlar...



Yorum 

  Ölümün Kimyası'ndan sonra seriye daha çok ilgiyle bakmaya başladım, polisiye olarak istediğimi verebilecek bir seriye benziyordu ve bende arayı uzatmadan ikinci kitaba başlamak istedim. Kemiklerin Şifresi de antropolojiyle yakından ilgili, gizem ve gerilimi içerisinde barındıran güzel bir polisiye. Serinin en ilgimi çeken yanı sanırım antropolojiyle ilgili olan yanı.

  Kemiklerin Şifresi ilk kitaptan daha iyiydi, yazar seriyi bir ileri noktaya taşımış ikinci kitapla. Kitapta gerilim çok güzel yer alıyordu ve kitabın içine güzel dağılmıştı, sadece son sayfalarda değil diğer kısımlarda da gerilime yer açmış yazar. Benim de kitabı hep geceleri okumam da etkili oldu sanırım, böylece kitabı yaşayarak ve hissederek okudum :)


  Katilse, katil bu kitapta daha iyi yazılmıştı. Yazar kurguyu çok güzel yapmış, sizi çok güzel yönlendiriyor. Açıkçası katile şaşırmasam da yazarı takdir ettim, kurgu gerçekten iyiydi. İpuçlarını toplama, katili arayış hepsi çok güzel biçimde ilerledi ve kitap gayet akıcıydı, sizi sıkmıyor. Bazı yerleri gereksiz gibi görseniz de ileride onunda kitap için bir önemi olduğunu anlıyorsunuz.


  Okuması güzel ve gerilimi iyi ayarlanmış, merak uyandırıcı bir polisiye. Bence sizde okumadıysanız vakit kaybetmeden başlayın David Hunter serisine. İyi okumalar :)



Alıntılar

"Sonradan anlamak son derece zalim bir lükstür."
"Babam her zaman derdi ki, asıl dikkat etmen gereken şeyler yaklaştığını görmediğin şeylerdir. Ne demek istediğini artık biliyorum. Sonunda hayatının kontrolünü eline aldığını sanıyorsun, ama sonra... bam! Hiç beklemediğin bir şey birdenbire seni gafil avlıyor."  

Puanım


0 yorum:

Yorum Gönder